BSc i paramedicinsk vetenskap

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Den moderna paramedicinsken behandlar och bryr sig om människor lokalt, eller i hemmet, för att hjälpa till med att minska sjukhusintrång och undvikande av nödsituationer. Under hela detta utmanande och spännande program lär du dig tillsammans med andra vårdpraktiker som återspeglar den samarbetsvilliga karaktären av att arbeta i ett modernt hälsovårdssystem.

BSc Paramedic Science är den första heltid grundutbildning i sitt slag i Skottland. Vårt toppmoderna simuleringslaboratorium, inklusive högfärdiga mannequiner och teknik, ger dig en autentisk lärande som levereras av utmärkta föreläsare från olika kliniska bakgrunder.

Övningsbaserad utbildning inom skotsk ambulansservice utöver en rad praktikplatser inom hälso- och socialvård ger dig möjlighet att länka och förbättra teorin och praktisk kunskap och färdigheter som uppnåtts i undervisningen.

Dina framsteg kommer att bedömas genom praktiska bedömningar, mål strukturerade kliniska tentor, kursuppgifter, presentationer, tentor och ett praktikbedömningsdokument. Dina framsteg kommer att bedömas genom praktiska bedömningar, kursuppgifter, presentationer, tentor och klinisk placeringskompetensloggböcker.

Din karriär

Detta program kommer att göra det möjligt för dig att ansöka om hälso- och sjukvårdsråd (HCPC) för registrering som paramediker. Medan majoriteten av paramedikerna söker arbete inom en ambulansservice, finns det ökande möjligheter för akademiker att arbeta inom en rad hälso- och socialvårdsinställningar.

Vad du ska studera

Under utveckling

Detta är ett nytt program och moduler är i utveckling vid tidpunkten för publikationen

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

År 1

SQA högre

BBBC inklusive engelska och helst biologi, plus Nat 5 Maths

En nivå

BCC och helst biologi, plus GCSE engelska och matematik vid C / 4

ILC högre

H2 H3 H3 H3 inklusive engelska och helst biologi vid högre plus Vanlig nivå Maths vid O2.

HNC

HNC i ett relevant hälsorelaterat ämne.

BYTA

Ett hälso- eller vetenskapligt område på betyg BBB.

Ytterligare krav

Sökande kommer att behöva delta i intervjun som en del av antagningsprocessen. Godkännandet för detta program är föremål för tillfredsställande hälsovårdsscreening och PVG-godkännande.

Du måste vara fysiskt anpassad och ha styrkan att lyfta och bära patienter och utrustning.

engelska språket

Studenter vars första språk inte är engelska kommer att behöva hålla motsvarande ett IELTS-testresultat på totalt 7,0 med minst 6,5 i varje komponent.

Ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara kvalificerad till engelska för universitetsstudier.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-elever som fullbordar en tre eller fyra års examen är begränsade till 27.750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Professionell ackreditering

Detta program kommer att göra det möjligt för dig att ansöka om hälso- och sjukvårdsråd (HCPC) för registrering som paramedicinsk (godkänd).

Bedömningsmetoder

Vi använder ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att säkerställa att du har både den nödvändiga kunskapen och förståelsen för företag och ledning samt en portfölj av intellektuella och personliga färdigheter.

Varje modul i programmet använder sin egen inlärnings-, undervisnings- och utvärderingsstrategi för att uppnå lärandemål. Bedömningsmetoder varierar mellan moduler och kan omfatta osynliga tentamina, klastester, uppsatser, förvaltningsrapporter, fallstudier, presentationer och grupparbete.

Lär ut metoder

De lärande och undervisningsmetoder vi använder säkerställer att vårt program är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Vårt tillvägagångssätt är studentcentrerat, praktisk, deltagande och relevant för arbetsgivarnas behov.

Vi har flyttat från det traditionella lärarcentrerade lärandet till ett mer självständigt lärande, där du uppmuntras att utveckla kritiska tänkande färdigheter.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Läs mer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Läs mindre