BSc i omvårdnadsstudier (inlärningssvårigheter)

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Inlärningsinriktad omvårdnad innebär att man arbetar i partnerskap med individer och familjer för att förbättra autonomi, främja hälsa och stödja integration. Detta inkluderar att göra ett verkligt bidrag till att förbättra beteenden och livsstilar som hjälper till att uppnå de bästa hälsoutfallen.

Programmet fokuserar på att möta de holistiska behoven hos personer med inlärningssvårigheter. Du kommer att undersöka viktiga teman inom nutida inlärningssvårighetspraxis, inklusive möteshälsovård, samhällsengagemang, personcentrerad planering, inkludering och integration, hantering av ojämlikhet i hälsa, lagstiftning, rättsmedicinsk praxis, vårdplanering och bedömning, bevisbaserad praxis, forskningsmetoder och bedömning.

Du kommer att genomföra en rad praktiska inlärningserfarenheter inom olika hälso- och socialvårdsinställningar.

GCU: s virtuella inlärningsmiljö och toppmoderna inter-professionella simuleringssviten ger flexibelt, innovativt, lämpligt och effektivt inlärningsdesign, innehåll och bedömning. Det finns möjlighet att genomföra kliniska praktikplatser i olika NHS Health Boards och tredje branschorganisationer i hela väst och centrala Skottland.

Din karriär

Efter avslutad utbildning kan utexaminerade vara registrerade som registrerad sjuksköterska hos Nursing and Midwifery Council (NMC).

Det finns ett brett utbud av sysselsättningsmöjligheter inom både NHS och tredje sektorns tjänster, t.ex. bedömnings- och behandlingsenheter, samhällsinriktade inlärningsgrupper, sjukhusförbindelsestjänster, rättsmedicinska tjänster, barn- och ungdomshälsovård och andra specialisttjänster.

Vad du ska studera

År 1

Värderingar och rättigheter-baserad omvårdnadspraxis, hälsoförbättring, nutida vårdleverans, introduktion till evidensbaserad praxis.

År 2

Arbetar i interprofessionella team. Främja personliga utfall för personer med inlärningssvårigheter, Optimera hälsotillgångar för personer med funktionshinder.

År 3

Tillämpa bevisbaserad praxis. Främja hälsa jämställdhet för personer med inlärningssvårigheter, Riskbedömning i vårdsjukdomsomsorg.

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

År 1

SQA högre

BBC inklusive engelska plus Nat 5 Maths vid C

En nivå

BC plus GCSE Engelska och Maths på C / 4

ILC högre

H3 H3 H3 inklusive engelska plus ordinarie nivå matematik vid B1

IB Diplom

24 poäng

Högskola

SWAP West Access till omvårdnad från partnerhögskolor. HNC i olika ämnen kommer att övervägas. Sökande måste ha läskunnighet och numeracy på nationell nivå 5.

BTEC Extended Diploma

MMP plus GCSE Maths och engelska på C / 4

År 2

HNC vård och administrativ praxis med B i de graderade enheterna, framgångsrik avslutning av 600 kliniska timmar, men rekommenderas att uppnå så nära 620 kliniska timmar som möjligt (i ett bestämt kliniskt område).

Kandidater måste få minst 90% närvaro vid högskolan och minst 90% närvaro vid praktikplacering. Ansökan är föremål för intervju och platser och måste stödjas av högskolepartnern.

Ytterligare krav

Sökande förväntas ha bevis på bedömd studie inom de senaste 5 åren. Utvalda sökande kommer att bli inbjudna att delta i en av våra Sökandagar som en del av antagningsprocessen.

engelska språket

Sökande vars första språk inte är engelska kommer normalt att krävas för att hålla IELTS med 7,0 i varje element eller motsvarande.

Ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara kvalificerad till engelska för universitetsstudier.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-studenter som fullgör en tre- eller fyraårig examen är begränsade till 27750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Bedömningsmetoder

Vi använder ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att säkerställa att du har både den nödvändiga kunskapen och förståelsen för företag och ledning samt en portfölj av intellektuella och personliga färdigheter.

Varje modul i programmet använder sin egen inlärnings-, undervisnings- och utvärderingsstrategi för att uppnå lärandemål. Bedömningsmetoder varierar mellan moduler och kan omfatta osynliga tentamina, klastester, uppsatser, förvaltningsrapporter, fallstudier, presentationer och grupparbete.

Lär ut metoder

De lärande och undervisningsmetoder vi använder för att säkerställa att vårt program är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Vårt tillvägagångssätt är studentcentrerat, praktisk, deltagande och relevant för arbetsgivarnas behov.

Vi har flyttat från det traditionella lärarcentrerade lärandet till ett mer självständigt lärande, där du uppmuntras att utveckla kritiska tänkande färdigheter.

Professionell ackreditering

Efter avslutad utbildning kan utexaminerade vara registrerade som registrerad sjuksköterska hos Nursing and Midwifery Council (NMC).

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Läs mer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Läs mindre