BSc i omvårdnad - mental hälsa

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Mental Health Nursing är ett utmanande men givande yrke där du kan göra en verklig skillnad i människors liv.
Vår innovativa Mental Health Nursing kurs kommer att förbereda dig för att möta behoven hos ett modernt yrke och ge bästa möjliga patientvård. Du kommer att lämna oss som en självsäker och kompetent utövare, fullt utrustad att registrera dig hos Nursing and Midwifery Council (NMC) och gå med i en hälsovårdsteam vid examen.
Vår kursplan är informerad av den senaste forskningen och uppmuntrar dig att ta ett bevisbaserat tillvägagångssätt för omvårdnad. Vi tror att mentalvård och välfärdstjänster måste respektera människans eget värde och deras individualitet. Denna filosofi hålls fast av alla deltagare i kurslaget.
Vi arbetar med vår kurspartner, NHS Forth Valley, för att säkerställa att vår kurs är kliniskt utmärkt och våra studenter får bästa möjliga erfarenhet medan de studerar.
BSc (Hons)
BSc Honours Nursing studenter följer samma programstruktur som BSc Nursing för de första två och ett halvt år av sitt program. Därefter genomför hedersstuderande en ytterligare placeringsmodul med möjlighet att studera utomlands.
I sina sista år kompletterar hedersstudenterna ytterligare moduler inklusive en avhandling och deras NMC-obligatoriska slutliga placering, registrering och deras Hederexamen i slutet av år 4.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Vi är den högst rankade leverantören av psykisk sjukvård i Skottland, (The Complete University Guide, 2016).

# 2 University of Stirling har vunnit utmärkelser för Student Nursing Times i 2012, 2013, 2015. 2016, 2017 och 2018.

# 3 Vår läroplan är informerad av banbrytande forskning: vi är 1: a i Skottland för hälsovetenskap (REF2014).

Professionell ackreditering

Kursen godkänns av Nursing and Midwifery Council.

Priser eller utmärkelser

Studenter kan nomineras till Student Nursing Times Awards. Dessa är de enda utmärkelserna för att fira det allra bästa inom student sjuksköterskor och sjuksköterskans utbildning, erkänner utbildningsinstitutioner och hedrar de som är engagerade i att utveckla ny omvårdnadstalong. University of Stirling har vunnit Student Nursing Times Awards 2012, 2013, 2015. 2016, 2017 och 2018.
Stirling slutårsstudent Robert Murray hämtade utmärkelsen Årets sjuksköterska: Mental hälsa 2016

Kursinnehåll

Vår BSC-kurs är en treårig kurs medan den här kursen är en fyraårig möjlighet.

Du kommer att studera tillsammans med vuxenutbildningsstuderande för att få en förståelse för hur hälso- och sjukvårdspersonal arbetar tillsammans för att få fram det bästa inom patientcentrerad vård.

Varje år uppfyller kraven för Nursing and Midwifery Council (NMC) 50% teori och 50% övning. Du kommer att introduceras till grunden för omvårdnad, och sedan utvecklas till specialområden inom mentalvårdsjukvård som terapeutiska färdigheter, återhämtning och ledarskapsförmåga.

Genom våra partnerskap med ett brett utbud av hälso- och sjukvårdsorganisationer kommer studenterna att få möjlighet att sätta sin teori i praktiken. Studenter kan arbeta både dag och natt skift för att sammanfalla med områdets mönster och deras tilldelade praktik mentor. Du har också valet att göra en nationell eller internationell placering.

Som student uppmuntras du att visa en växande uppskattning av biovetenskap, hälsa och välbefinnande, samhälls- och beteendevetenskap, värderingar, lag, etikomsorg och medkänsla, kommunikation och kvalitetsförbättring. Dessa teman är kopplade till bevisinformerade kliniska färdigheter som grund för vår kurs.

Vår kurs ska utveckla ditt kritiska och reflekterande tänkande och därigenom förbättra din självmedvetenhet, självförtroende och personliga motståndskraft.

Förskott i kunskap kräver att psykiatriska sjuksköterskor kontinuerligt införlivar nya forskningsresultat i sin praxis. Denna medvetenhet är inbäddad i vår kurs. Din förmåga att införliva bevisbaserad, resultatorienterad övning ingår i vår kursfilosofi.

Kursens mål

Vårt övergripande programmål återspeglar NMC: s standarder för förregistrering av vårdutbildning (NMC, 2010). De syftar till att säkerställa att våra utbildade sjuksköterskor kan:

 • Leverera högkvalitativ väsentlig vård till alla
 • Leverera komplex vård till serviceanvändare över deras praktikområde
 • Agera för att skydda allmänheten och vara ansvarig och ansvarig för säker, personcentrerad, bevisbaserad omvårdnadspraxis
 • Arbeta med professionalism och integritet och arbeta inom överenskomna professionella, etiska och juridiska ramar och processer för att upprätthålla och förbättra standarder
 • Öva på ett medkännande, respektfullt sätt, upprätthålla värdighet och välbefinnande och kommunicera effektivt
 • Åtgärda deras förståelse för hur människors livsstil, miljöer och platsen för vårdleverans påverkar deras hälsa och välbefinnande
 • Sök ut alla möjligheter att främja hälsa och förebygga sjukdom
 • Arbeta i partnerskap med andra vårdpersonal och organ, serviceanvändare, vårdgivare och familjer som säkerställer att beslut om vård delas
 • Använd ledarskapskompetens för att övervaka och hantera andra och bidra till planering, design, leverans och förbättring av framtida tjänster

Du kommer att introduceras till mentalvårds- och välbefinnande kontinuum. Detta använder NHS Education for Scotland läromedel Ti Essential Shared Capabilities, 2012.

Vår forskningsledda undervisning säkerställer att psykologsjuksköterskor kontinuerligt införlivar nya forskningsresultat i deras praktik.

Undervisning

Vi har fått femstjärnigt excellens för vår undervisning av QS World University Rankings 2017/18. Ett stort antal metoder för undervisning och lärande används på kursen. Vi tar ett studentcentrerat tillvägagångssätt som använder små gruppundervisning (förfrågningsbaserad inlärning) tillsammans med föreläsningar, seminarier, grupparbete och klinisk kompetensundervisning.

bedömning

Varje termin kommer du att utvärderas med en rad olika metoder, inklusive tentor, uppsatser, rapporter, kliniska färdighetsbedömningar, presentationer och praktiska bedömningar. Du måste vidarebefordra dessa innan du går vidare till nästa termin.

Arbetsplatser möjligheter

Praktikplatser kan vara tillgängliga genom den skotska regeringens ettåriga arbetsgarantisystem. Ta reda på mer på NHS Education for Scotland webbplats.

Studera utomlands

Det finns möjlighet för dig att ta del av din övning i utlandet. I slutet av år ett och två får du tre självständiga studieveckor som du kan använda för att delta i en valfri övningsutbildning i utlandet.

Nuvarande internationella partneruniversiteter inkluderar:

 • University of South Florida, Tampa, USA
 • Universitetet i Navarra, Pamplona, ​​Spanien
 • Paracelsus University, Österrike

Vi har också ett praktikinlärningsavtal med EMSMedical Center i Nazareth, Israel.

Kontakta

Studentrekrytering och antagning

44 (0) 1786 467046

recruitment@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

 • Utländska studenter (icke-EU): 14.460 £
 • Skotska och EU-studenter: Avgifter betalade av den skotska regeringen
 • Studenter från övriga Storbritannien: 9 250 £
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre