BSc i dietetik
University of Pécs
Nyckelinformation
Campus läge
Pécs, Ungern
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
4 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 2 900 / per semester *
Ansökningstiden
31 Jul 2024
Tidigaste startdatum
Sep 2024
* per termin
Introduktion
" University of Pécs lär dig inte bara att bli en professionell inom ditt valda område, det får också fram det bästa i dig - den mängd utomordentliga aktiviteter som skolan erbjuder uppmuntrar elever att utforska och bedriva sina extra talanger. Skolan hanterar båda områdena extremt bra och studenter befinner sig alltid i en pool med oändliga möjligheter. Du skulle vara glad att du valde Pécs! " Samuel Akinola (Nigeria, fakulteten för hälsovetenskaper) |
Feta människor måste bekämpa flera sjukdomar som är i samband med deras vikt (hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, cancer). Om du har strävan att hjälpa dem kommer dietetik att ge dig den nödvändiga kunskapen. Hälsosamt ätande - och därmed kunskapen om en dietetian - är viktigt för att förebygga och framgångsrikt behandla flera sjukdomar, eftersom mediciner eller en operation sällan ger en komplett lösning. Patienter tvingas ofta sluta äta sina favoritbjudningar, och en dietetian kan till stor del bidra till patienternas behandling, balans och välbefinnande genom att erbjuda roliga men hälsosamma dietalternativ.
Ansökningsförfarande
Exempel på ämnen under studierna
- Klinisk dietetik för inre medicin
- Dietetics of Childhood and Childhood Diseases
- Nutrition Management
- Teknisk kunskap om cateringinstitutioner
- Matproduktkemi och biokemi
- Mat Kunskap och Teknik
- Matberedningsteknik och kolloider
- Praktisk dietetik
- Hushållens ekonomi
- Allmän näring
- Finanser
- Kirurgisk klinisk dieter
- Specialiserade kliniska dieter
- Nutritionpsykologi
- Näringsvetenskap, politik och epidemiologi
Antagningar
Läroplan
Exempel på ämnen under studierna
- Klinisk dietetik för internmedicin
- Dietetik av spädbarn och barnsjukdomar
- Nutrition Management
- Teknisk kunskap om cateringinstitutioner
- Livsmedelskemi och biokemi
- Livsmedelskunskap och teknik
- Livsmedelsberedningsteknik och kolloider
- Praktisk dietetik
- Ekonomi för hushållning
- Offentlig näring
- Ekonomi
- Kirurgisk klinisk dietetik
- Specialiserad klinisk dietetik
- Nutrition psykologi
- Näringsvetenskap, politik och epidemiologi