BSc i Oftalmisk Dispensing Management

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Dispensing optiker är ögonvårdspersonal som passar och levererar glasögon och hanterar optiska metoder. Dispenseringsoptiker kan expandera till kontaktlinsanslutning och leverans av specialoptiska apparater.

GCU är det enda universitetet i Skottland för att erbjuda ett heltidshantverksdispenseringshanteringsprogram i det erkända GCU Vision Center, som ligger på campus. Visionscentret är en modern specialbyggd dispenseringsklinik, och den idealiska miljön för träning mot kommersiell praxis.

Genom att erbjuda en utmärkt, integrerad yrkesutbildning öppnar BSc in Ophthalmic Dispensing Management från GCU dörrar till professionella placeringar, vilket ger länkar till framtida arbetsgivare i hela Storbritannien. Vissa samarbetsprogram finns också med internationella partners. BSc Ophthalmic Dispensing Management är ackrediterad av General Optical Council.

Din karriär

Oftalmisk dispensing Management erbjuder en intressant och givande karriär med utmärkt sysselsättningsperspektiv i privata optometriska metoder eller stora optometriska företag. Alternativt kan utexaminerade inrätta sin egen oftalmiska doseringspraxis eller arbeta inom den optiska industrin.

Vad du ska studera

År 1

Foundations of Optics, Oftalmiska material, Optiska apparater, Oftalmisk anatomi och fysiologi, Refraktion och kikare Vision.

År 2

Klinisk Dispensering Övning och kommunikation, Diagnostiska tekniker (DO), Refraktion och kikare Vision, Oftalmisk patologi och Farmakologi, Belysning, Färg och optiska enheter, Oftalmiska yrkesstudier, Lag

År 3

Praktikplaceringsväg: Dispensing Practice 1

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

År 1

SQA högre

BBC inklusive en vetenskap, från fysik, kemi, biologi och humanbiologi, plus nat 5 matematik, engelska och fysik vid C

En nivå

CC att inkludera en vetenskap, från fysik, kemi, biologi och humanbiologi, plus GCSE matematik och fysik vid C / 4 och engelska B / 6

ILC högre

H3 H3 H3 för att inkludera en vetenskap plus Ordinarie matematik, engelska och fysik vid 02

IB Diplom

24 poäng inklusive fysik

BTEC Extended Diploma

I Science / Applied Science MMP plus GCSE engelska vid B, Maths och Physics eller Double Science vid C / 4

Högskola

SWAP Tillgång till vetenskap och teknik / Oftalmik med BBB vid första försöket och inklusive 65% i fysikmodulen. Vetenskapsbaserade HNC inklusive fysik och matematik med B i de graderade enheterna. Andra vetenskapliga HNC-kvalifikationer (inklusive fysik) kan övervägas.

År 3

HND i relevant ämne med AB i Graded Units.

Ditt personliga uttalande

Personliga uttalanden ska ange studentens avsikt att studera oftalmisk dispensering. En del arbetslivserfarenhet är alltid användbar.

Upplysningskrav

Alla studenter är skyldiga av det allmänna optiska rådet att ha röjts av Disclosure Scotland på avancerad nivå för att arbeta i en klinisk situation. Upplysningar söks till kliniken här vid Glasgow Caledonian University och ansökningar kommer att göras vid anmälan under den första veckan av det första året av kursen.

Detta Upplysningsintyg som en gång erhållits kommer endast att vara under hela kursen för GCU-kliniklokalerna.

engelska språket

Sökande vars första språk inte är engelska kommer normalt att krävas för att hålla IELTS med totalt 7,0 med 6,5 i varje element eller motsvarande.

ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara kvalificerad till engelska för universitetsstudier.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-studenter som fullgör en tre- eller fyraårig examen är begränsade till 27750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Professionell ackreditering

BSc Ophthalmic Dispensing är ackrediterad av General Optical Council.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Bedömningsmetoder

Vi använder ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att säkerställa att du har både den nödvändiga kunskapen och förståelsen för företag och ledning samt en portfölj av intellektuella och personliga färdigheter.

Varje modul i programmet använder sin egen inlärnings-, undervisnings- och utvärderingsstrategi för att uppnå lärandemål. Bedömningsmetoder varierar mellan moduler och kan omfatta osynliga tentamina, klastester, uppsatser, förvaltningsrapporter, fallstudier, presentationer och grupparbete.

Lär ut metoder

De lärande och undervisningsmetoder vi använder för att säkerställa att vårt program är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Vårt tillvägagångssätt är studentcentrerat, praktisk, deltagande och relevant för arbetsgivarnas behov.

Vi har flyttat från det traditionella lärarcentrerade lärandet till ett mer självständigt lärande, där du uppmuntras att utveckla kritiska tänkande färdigheter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Läs mer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Läs mindre