BSc (Hons) inom hälso- och sjukvård

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

Vår flexibla, breda examen inom hälso- och sjukvård är en idealisk utgångspunkt för en rad givande karriär inom en rad olika sektorer.

Du kommer att utforska hälso- och socialvård i ett brett spektrum av nationella och internationella sammanhang som omfattar teman inklusive socialpolitik, folkhälsa, epidemiologi, psykologi, mänsklig biologi och fysiologi, lag och etik som gäller hälsa, jämlikhet och social rättvisa.

Du kommer att få en tydlig förståelse för de strukturer och policyer som ligger till grund för hälso- och socialvården i Storbritannien och utveckla utmärkta kommunikations-, forsknings- och analytiska färdigheter som värderas av arbetsgivare

Varför hälsa och socialvård på Swansea?

Som student vid Welshs största leverantör av vårdutbildning kommer du att fördjupa dig i en dynamisk forsknings- och inlärningsmiljö med många möjligheter att bygga upp länkar med studenter från relaterade discipliner.

Det här är en del av vårt samarbetsperspektiv på vård och omsorg, som syftar till att förbättra integrationen mellan sektorerna och förbereda dig för en karriär som arbetar över traditionella organisatoriska och professionella gränser.

Tillsammans med ditt akademiska arbete kommer du att ta moduler i professionell utveckling och ha möjlighet att slutföra en arbetsplats som en del av din examen. Du har också möjlighet att delta i två veckors universitetsspecifika internationella sommarprogram.

Din hälso- och socialvårdserfarenhet

Du kommer att gå med på ett universitet som är i Storbritanniens topp 10 för total studenttillfredsställelse (NSS 2019) och Storbritanniens topp 10 för kandidatpersoner (DLHE 2018).

Heath och sociala karriärer

Som hälso- och sjukvårdsutbildning är en mängd karriärer öppen för dig i NHS, socialtjänsten, den offentliga sektorn, oberoende hälso- och sjukvård och välgörenhetsorganisationer.

Du har också många alternativ för vidare studier. Nyutexaminerade har gått på forskarutbildningsbevis, Paramedic Science-kurser och masternivåstudie inom socialt arbete, hälsofrämjande, kognitiv neurovetenskap och humanitärt bistånd.

Nästan 100 procent av kandidaterna inom hälso- och sjukvård är anställda eller gör ytterligare studier inom sex månader efter examen (DLHE 2018).

Hur du lär dig

Du kommer att undervisas genom en mängd olika metoder, inklusive föreläsningar, workshops, diskussionsgrupper, presentationer, debatter, online-diskussioner och grupp- och individuella inlärningsuppgifter över 7-10 timmar under en tre dagarsperiod.

Lärande utvärderas genom uppsatser, presentationer, tentor och praktiska prov. Du kommer att ha tillgång till ett akademiskt mentoringnätverk och stödtjänster för studenter under hela dina studier.

Under år två kommer du att få möjlighet att välja en arbetsmodul med placeringar som finns i frivilliga organisationer, rådsbaserade sociala tjänster, utbildnings tjänster, stödjande levande tjänster och många andra.

Karriär och anställbarhet

Karriär och anställbarhet Swansea Employability Academy (SEA) kommer att stödja dig i varje steg av din karriärresa som hjälper dig att skapa en ljus framtid.

Våra karriärstödstjänster omfattar:

 • Anställningsverkstäder, arbetsgivarsamtal, skräddarsydda evenemang och karriärmässor.
 • Individuell rådgivning och vägledning från professionellt kvalificerade karriärrådgivare.
 • Hjälp med att hitta jobb, praktikplatser, arbetsplatser och frivillighetsmöjligheter.
 • Tillgång till informationsresurser om ett brett utbud av karriärhanteringsämnen.
 • Rådgivning och vägledning om forskarutbildning och finansiering.
 • Finansiering för att stödja studentens praktikmöjligheter och Studentförening / Klubbevenemang.

Vi ger också hjälp och råd till Swansea University Alumni upp till två år efter att du har examen.

Ingångskrav

 • Typisk A-nivå / Welsh Baccalaureate * Erbjudande: BBB - BBC
  * Vi välkomnar ansökningar från Welsh Baccalaureate Advanced Diploma elever. Kraven gäller A-nivåer där du kan ersätta samma icke-ämnesspecifika kandidatexamen för den walisiska Baccalaureate Advanced Level Core Grade.
 • Typisk tillgång till HE-erbjudandet: 21 Skillnader, 18 Meriter, 6 Pass
 • Typiskt BTEC-erbjudande: DDM-DMM
 • Internationella Baccalaureat: 30-32
 • Irländsk lämnar certifikat: 345-360

1225-DJI_0003Swansea University","author_url":"","source":""}" />

Swansea University utnämndes till Årets universitet i Whatuni Student Choice Awards 2019 för andra gången på fem år. Förutom att ha blivit kronad till Årets universitet, tog Swansea University topplaceringen i kategorin Internationell och placerade topp tre i kategorierna forskarutbildning, kurs och föreläsare. Whatuni Student Choice Awards röstas helt av studenter, med mer än 41 000 recensioner och kommentarer från mer än 160 brittiska institutioner.

I den prestigefyllda Guardian University Guide 2021 placeras vi på 24: e plats i Storbritannien och har vunnit årets Welsh University of the Year-titeln för andra gången på tre år, vilket styrker vår position som Wales ledande högre utbildningsinstitution.

Vi placerar våra elever i hjärtat av allt. Som ett resultat uppnådde vi en guldklassificering, högsta möjliga betyg, i det nationella lärarutbildningsramverket (TEF) och rankas på 6: e plats i Storbritannien för studenttillfredsställelse i National Student Survey för 2020.

Våra fantastiska campus vid vattnet gör oss till en önskvärd plats för studenter och personal från hela världen, och vårt multikulturella samhälle ger ett globalt perspektiv som gör det möjligt för dem som går med oss att utveckla färdigheter och kunskap som sätter dem på framgångsrika och berikande karriärer.

Senast uppdaterad Dec 2020

Om skolan

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Läs mer

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Läs mindre