BSc (Hons) i tillämpad biomedicinsk vetenskap / biomedicinsk vetenskap

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Ackrediterad av: HCPC IBMS RSB

Biomedicinska forskare utför laboratorietester på prover skickade för analys av läkare och andra vårdpersonal.

Biomedicinsk vetenskap är avgörande för den kliniska diagnosen av sjukdom och korrekt behandling av patienter och NHSs och andra hälsorelaterade industrier.

Vi erbjuder det enda biomedicinska vetenskapsprogrammet med placering i Glasgow som godkänns av Hälso- och sjukvårdsrådet (HCPC) och ackrediterat av Institute of Biomedical Science (IBMS).

Du kommer att få de kunskaper och färdigheter som behövs för att bli biomedicinsk forskare, inklusive cellulär patologi, klinisk biokemi, hematologi och klinisk mikrobiologi. En viktig styrka i programmet är en arbetsbaserad placering på ett skotskt sjukhus.

Vad du ska studera

År 1

Kemi, celler och biomolekyler, fysiologi 1

År 2

Introduktion till mikrobiologi, mekanismer för cellreglering, kärnfärdigheter i biovetenskap 2, klinisk biokemi, immunologi, hematologi, klinisk biomedicinsk vetenskap.

År 3

Tillämpad biomedicinsk vetenskap: Molekylär diagnostik, klinisk mikrobiologi, systematisk och cellulär patologi, praktikplacering. Biomedicinsk vetenskap: Molekylärdiagnostik, Klinisk mikrobiologi, Systematisk och cellulär patologi, Cellulär signalering och handel, Mikrobiella genomer eller Farmakologi av kemiska mediatorer, Nya terapier och cellteknik, Experimentell design och analys, Alternativ: Biovetenskaper Arbetsplatserfarenhet.

År 4

Biologi av sjukdom, bakteriell patogenitet eller infektion, (Re) framväxande infektioner, avancerad blodvetenskap, patofysiologi och terapeutik, projekt och verkstad (dubbelmodul).

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

År 1

SQA högre

ABBB inklusive Chemistry plus Nat 5 Maths, engelska och biologi vid B

En nivå

BCC inklusive kemi plus GCSE dubbelvetenskap, engelska och matematik vid B / 6

ILC högre

H2 H2 H3 H3 inklusive kemi vid högre plus Vanlig nivå engelska, matematik och biologi vid 02

IB Diplom

24 poäng måste innehålla kemi och biologi

Nivå 3 Utökat Diplom

i relevant ämne inklusive kemi och biologi, hos DMM

HNC

HNC i ett relevant ämne med B i de graderade enheterna och tillräcklig täckning av kemi.

SWAP-åtkomst

SWAP-åtkomst till Science-programmet.

År 2

En nivå

ABB i kemi, biologi och matematik, plus GCSE engelska på B. 15 hkr i relevant ämne (måste inkludera genetik enhet) med A i den graderade enheten

År 3

HND

HND i relevant ämne med AB i Graded Units

Nivå 3 Utökat Diplom

i relevant ämne inklusive kemi och biologi, hos DMM

HNC

HNC i ett relevant ämne med B i de graderade enheterna och tillräcklig täckning av kemi.

SWAP-åtkomst

SWAP-åtkomst till Science-programmet.

engelska språket

Sökande vars första språk inte är engelska kommer normalt att krävas för att hålla IELTS med totalt 7,0 med 6,5 i varje element eller motsvarande.

Ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara kvalificerad till engelska för universitetsstudier.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-studenter som fullgör en tre- eller fyraårig examen är begränsade till 27750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Bedömningsmetoder

Vi använder ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att säkerställa att du har både den nödvändiga kunskapen och förståelsen för företag och ledning samt en portfölj av intellektuella och personliga färdigheter.

Varje modul i programmet använder sin egen inlärnings-, undervisnings- och utvärderingsstrategi för att uppnå lärandemål. Bedömningsmetoder varierar mellan moduler och kan omfatta osynliga tentamina, klastester, uppsatser, förvaltningsrapporter, fallstudier, presentationer och grupparbete.

Lär ut metoder

De lärande och undervisningsmetoder vi använder för att säkerställa att vårt program är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Vårt tillvägagångssätt är studentcentrerat, praktisk, deltagande och relevant för arbetsgivarnas behov.

Vi har flyttat från det traditionella lärarcentrerade lärandet till ett mer självständigt lärande, där du uppmuntras att utveckla kritiska tänkande färdigheter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Läs mer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Läs mindre