Read the Official Description

Den fulla behandlingen

Terapeutiska röntgenbilder spelar en viktig roll vid behandling av patienter som lider av maligna eller icke-maligna tillstånd och är involverade vid varje behandlingsstadium. I terapeutisk radiografi kommer du att upptäcka grundämnena för strålningsvetenskap, fortsätt sedan med att lära dig planering och leverans av exakt strålbehandling med ett brett utbud av teknisk utrustning.


Varför Terapeutisk Radiografi vid LSBU?

 • Anställningsförmåga - enligt Guardian League-tabellen 2016 är vi London Modern Modern University för karriärmöjligheter inom hälsovården.

 • Vi är No.1 Londons moderna universitet i Storbritannien för tillfredsställande övergripande med en kurs i Hälsoprocesser (Guardian League Table 2018) - vilket innebär lyckliga studenter.

 • En professionell ackreditering - godkänd av hälso- och sjukvårdspersonal och ackrediterad av Society and College of Radiographers.

 • Bra arbetslivsmöjligheter - med chansen att få klinisk erfarenhet i många av Londons internationellt kända undervisningssjukhus.

 • Du får tillgång till våra toppmoderna faciliteter - inklusive VERT (Virtual Environment Radiotherapy Training), en virtuell inlärningsmiljö som simulerar ett radioterapibehandlingsrum.


ackrediteringarNyckelkursinformation - beställd enligt läget

Läge


moduler

Under kursen lär du dig biologisk vetenskap, grundämnena för strålningsvetenskap och börjar praktisera strålbehandling. Du kommer också att studera begrepp mellan yrkesverksamhet och samverkan.

I år 2 fortsätter du strålbehandling, kombinerar detta med tillämpad strålning, strålbehandling och dosimetri, samt utvärdering av bevis för forskningsinformerad praxis.

År 3 fokuserar på samtida debatter inom strålbehandling och onkologi, Förbättrad kvalitet, förändringsledning och ledarskap, och det tredje steget i strålbehandling.

År 1

 • Grundämnen för strålningsvetenskap
 • Biologisk vetenskap
 • Radioterapipraxis 1
 • Begrepp av inter-professionell och samarbetspraxis

År 2

 • Tillämpad strålningsvetenskap
 • Radioterapi avbildning och dosimetri
 • Radioterapipraxis 2
 • Bedömning av bevis för forskningsinformerad praxis

År 3

 • Samtida debatter inom strålbehandling och onkologi
 • Radioterapipraxis 3
 • Förbättrad kvalitet, förändringsledning och ledarskap


anställbarhet

Med en examen i terapeutisk radiografi kommer du att vara berättigad att registrera dig hos Health and Care Professions Council (HCPC) som terapeutisk radiograf. Terapeutiska radiografer arbetar i ett tvärvetenskapligt team inom strålningskliniken - och de spelar en viktig roll vid hantering och behandling av patienter med cancer och tumörer. De är övervägande ansvariga för korrekt lokalisering, planering och leverans av joniserande strålning.

Du skulle vara involverad i alla skeden av behandlingsprocessen: hjälpa till att planera och administrera behandling, förklara det för patienter och bedöma deras svar. Det är därför som terapeutiska radiografer behöver utmärkta interpersonella färdigheter och känslomässig motståndskraft - de hanterar patienter och deras familjer i mycket svåra och emotionella tider. Att få patienterna att känna sig bekväma och styra dem genom processen kan vara lika viktig som de tekniska färdigheter som krävs för denna roll.

Framsteg i din karriär beror på att du tar godkända kurser och erfarenhet. Detta kan leda till ytterligare ansvarsområden inom ett visst område, såsom behandlingsplanering eller undervisning. Att arbeta som konsult är en gemensam karriärväg. När du väl har kvalificerat dig som kliniskt erfaren terapeutisk radiograf kan du få ytterligare specialistkunskaper och kompetens genom forskarutbildning, postregistrering och fortlöpande yrkesutvecklingsramar.


Anställbarhetstjänst

Vi är Årets Universitet för forskarutbildning - Tiderna och söndagstiderna Bra universitetsguide 2018.

På LSBU vill vi sätta upp dig för en lyckad karriär. Under dina studier - och i två år efter att du har examen - får du tillgång till vår anställbarhetstjänst, som inkluderar:

 • En online styrelse där du kan se ett brett utbud av placeringar: deltid, heltid eller frivillig. Du kan också gå in för att se våra rådgivare, som alltid är tillgängliga för att hjälpa dig att ta nästa steg i din sökning.
 • Vårt Careers Gym erbjuder gruppverkstäder på CV, intervju tekniker och att hitta arbetserfarenhet samt regelbundna presentationer från arbetsgivare inom en rad sektorer.

Vårt Student Enterprise-team kan också hjälpa dig att starta eget företag och utveckla värdefulla entreprenörskap.


Faciliteter

Terapeutisk radiografi VERT Lab

VERT; Virtual Environment Radiotherapy Training, är en virtuell inlärningsmiljö som simulerar ett behandlingsrum för strålbehandling. Genom fängslande 3D-vyer och livstidsvisualiseringar är VERT en utmärkt plattform för att leverera terapeutisk radiografisk träning till studenter.

Du kommer att ha möjlighet att interagera med en rad virtuella linjära acceleratorer (behandlingsmaskiner) för att installera och behandla en virtuell patient. Den virtuella linjära acceleratorn styrs av handkontrollhängen och kan flyttas och orienteras på ungefär samma sätt som en verklig behandlingsmaskinburk.

Andra faciliteter som används på kursen inkluderar en XiO Radiotherapy Planning Suite. XiO är en omfattande planeringsplattform för 3D-behandling som stöder en rad behandlingsmodaliteter, inklusive planering av 2D, 3D och intensitetsmodulerad strålbehandling (IMRT). Utbildningen börjar med omfattande täckning av patientimport och konturering i patientfilunderhåll och patientplanering i teleterapi. Du kommer att genomföra övningsövningar som presenteras i en logisk följd, med varje övningsövning bygger på tidigare utövade övningar. VERT-sviten har möjlighet att ladda alla behandlingsplaner för strålbehandling som skapats av praktikanter, så att de kan granska sina planer för en virtuell patient och få ytterligare erfarenhet som annars endast är tillgänglig i klinisk miljö.


Undervisa och lära

Under kursen bedöms du genom skriftliga och muntliga tentamina, kurs och seminariepresentationer. Klinisk praxis utvärderas kontinuerligt och du stöds av en praktikutbildare på plats.


Ingångskrav

 • En nivå BBB eller
 • BTEC Nationellt Diplom D D D * eller
 • Tillträde till HE-examen i naturvetenskap, hälsovetenskap eller liknande med 15 skillnader och 30 meriter eller
 • Ekvivalenta nivå 3 kvalifikationer värda 112 UCAS poäng.
 • Sökande måste hålla 5 GCSEs AC inklusive matematik, engelska och två vetenskaper i klass B eller motsvarande (reformerade GCSEs grad 4 eller högre).


Bedömningar och intervju

Sökande till denna kurs måste också uppfylla följande behörighetskrav:

 • Framgångsrikt genomförande av numeracy och läskunnighetstest.
 • Tillfredsställande kliniskt besök.
 • Tillfredsställande resultat vid intervjun.
 • Arbetshälsokontroll.
 • Tillfredsställande resultat av en DBS-check (Disclosure Barring Service).
 • Personliga kvaliteter och värden i linje med de som förväntas av NHS-konstitutionen.


engelska språket

De som engelska inte är deras första språk måste uppnå minst 7,0 totalt eller motsvarande med minst 7,0 i lyssna och läsavsnitt och inte mindre än 7,0 i skrift- och talavsnitt för International English Language Test Score (IELTS) vid tidpunkten för ansökan.

Alla moduler kan ändras av universitetet och kan skilja sig från de moduler du erbjuds under dina studier.

Program taught in:
Engelska

See 76 more programs offered by London South Bank University »

Last updated June 10, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 23, 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
9,250 GBP
År 1 Heltid Storbritannien / EU-avgift: £ 9250; Internationell avgift: £ 16500.
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 23, 2019
Slutdatum
Jan. 24, 2022
Application deadline

Sept. 23, 2019

Location
Application deadline
Slutdatum
Jan. 24, 2022