BSc (Hons) i strålbehandling och onkologi

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Terapeutiska radiografer är högutbildade vårdpersonal som har en viktig roll vid behandling av patienter med cancer. De levererar strålbehandling med hjälp av toppmodern utrustning.

Radioterapi-radiografer arbetar som en del av hälsovårdsgruppen och är inblandade i beslut om patientbehandling av strålbehandling. De tillhandahåller vård och stöd till patienter och deras familjer under hela cancerturen.

GCU är den största leverantören av terapeutisk radiografiutbildning i Skottland. Lärarna arbetar nära varandra med att träna kollegor i NHS och med sin yrkesorganisation för att säkerställa att programmet är relevant och aktuellt.

Du kommer att ha användning av ett särskilt radioterapi behandlingsplaneringslaboratorium och digital bildvisningsutrustning. Praktikplaceringar ger dig erfarenhet av både stora och mindre cancercenter.

Din karriär

Avslutande av en hedersexamen inom radioterapi och onkologi leder till behörighet att ansöka om registrering hos Health and Care Professions Council (HCPC) och medlemskap i Radiographers Society.

Vår examen är internationellt erkänd och erbjuder en rad karriärmöjligheter på sjukhus och andra kliniska miljöer. Du kan också gå vidare mot klinisk specialisering, ledning, undervisning och forskningskarriärer.

Vad du ska studera

År 1

Tillämpad klinisk anatomi, radioterapi och onkologi, grunden för mänsklig fysiologi, grunden för interprofessional praxis, förberedelser för strålningspraxis.

År 2

Fysik för strålterapi och onkologi övning, övning utbildning, strålbehandling och onkologi 2, Arbeta i interprofessionella lag.

År 3

Praktikutbildning, Radioterapi Behandlingsplanering och Brachyterapi, Radioterapi och Onkologi 3, Lag i Interprofessional Practice, Forskningsmetoder för effektiv praxis.

År 4

Öva utbildningen, ledarskap i interprofessionella lag, hedersprojekt, stödjande vård inom onkologi.

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

År 1

SQA högre

BBBB inklusive engelska och två vetenskaper, från biologi, kemi, matematik och fysik, plus nat 5 matematik vid B

En nivå

BCC, exklusive Allmänna Studier, men inklusive två vetenskaper med en i B, plus GCSE English och Maths vid C / 4

ILC högre

H2 H2 H3 H3 inklusive engelska och 2 vetenskap på högre och vanlig nivå matematik och fysik vid 02

IB Diplom

24 poäng måste innehålla biologi, fysik och engelska

BTEC Extended Diploma

i Science / Applied Science DMM plus GCSE engelska, matematik och fysik eller dubbelvetenskap vid C / 4

Högskola

Tillgång till radiografi. Vetenskapsbaserad HNC med B i den graderade enheten. Sökande måste också ha fysik, läskunnighet och numerisk ekvivalent med National 5-nivå, med engelska att föredragas på högre nivå. Kommunikation 4 och litteratur 1 är acceptabla i stället för högre engelska.

engelska språket

Sökande vars första språk inte är engelska kommer normalt att krävas för att hålla IELTS med totalt 7,0 med 6,5 i varje element eller motsvarande.

Ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara kvalificerad till engelska för universitetsstudier.

Ytterligare krav

Innan du använder det är det lämpligt att besöka en radioterapiavdelning.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-studenter som fullgör en tre- eller fyraårig examen är begränsade till 27750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018. Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Professionell ackreditering

Avslutande av en hedersexamen inom radioterapi och onkologi leder till behörighet att ansöka om registrering hos Hälso- och vårdutbildningsrådet (HCPC).

Bedömningsmetoder

Vi använder ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att säkerställa att du har både den nödvändiga kunskapen och förståelsen för företag och ledning samt en portfölj av intellektuella och personliga färdigheter.

Varje modul i programmet använder sin egen inlärnings-, undervisnings- och utvärderingsstrategi för att uppnå lärandemål. Bedömningsmetoder varierar mellan moduler och kan omfatta osynliga tentamina, klastester, uppsatser, förvaltningsrapporter, fallstudier, presentationer och grupparbete.

Lär ut metoder

De lärande och undervisningsmetoder vi använder för att säkerställa att vårt program är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Vårt tillvägagångssätt är studentcentrerat, praktisk, deltagande och relevant för arbetsgivarnas behov.

Vi har flyttat från det traditionella lärarcentrerade lärandet till ett mer självständigt lärande, där du uppmuntras att utveckla kritiska tänkande färdigheter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Läs mer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Läs mindre