BSc (Hons) i ortoptik

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Ortopoptiker är allierade vårdpersonal som specialiserar sig på diagnos och hantering av ett brett spektrum av ögonförhållanden.

Att förstå ögat och hjärnans roll i visuell erfarenhet är nyckeln till det ortopoptiska arbetet. Ortopoptiker arbetar i vården och hanteringen av patienter med dålig utveckling av syn och tillstånd som inkluderar hjärnskada, diabetes, stroke, nedsatt syn och glaukom.

Ortopoptiker arbetar nära med ögonläkare och optiker, barnläkare, neurologer, barnläkare, hälsobesökare, endokrinologer och andra allierade vårdpersonal inom multidisciplinär vård.

Programmet vid GCU innebär att man lär sig tillsammans med andra vårdpraktikanter som ger eleverna en tvärvetenskaplig erfarenhet under hela sina fyra års studier. Ortopedi är lämplig för personer som är intresserade av hälsovård, som tycker om att arbeta med människor, särskilt barn och äldre.

Din karriär

Att studera ortoptiker är intressant och utmanande och sysselsättningsmöjligheterna är utmärkta. Kvalificeringen är erkänd över hela världen.

Programmet har godkänts av hälsan

Vad du ska studera

År 1

Grundläggande i praktiken inom hälso- och sjukvård, okulär anatomi och fysiologi, barnutveckling och hälsooptik, refraktion och kikare, praktikutbildning.

År 2

Diagnostiska tekniker, okulär farmakologi, okulär patologi, fysiologi och mikrobiologi, refraktion och binokulär vision, inledande okulär sjukdom, övningsutbildning.

År 3

Avancerad ortoptik 1

År 4

Hälsovård, hedersprojekt, avancerad ortoptik 3, övningsutbildning.

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

År 1

SQA högre

BBBBC inklusive 2 vetenskap, plus matematik, engelska och fysik Nat 5 vid B

En nivå

BBB inklusive en vetenskap plus GCSE Maths, Physics och engelska på B / 6

ILC högre

H2H3H3H3H3 för att inkludera fysik, matematik och engelska

IB Diplom

28 poäng måste innehålla en högre nivå vetenskap och matematik kl 6

BTEC Extended Diploma

i naturvetenskap / tillämpad vetenskap DDM plus GCSE engelska, matematik plus fysik vid B / 6 eller dubbelvetenskap vid BB / 66

Högskola

AP Tillträde till Science and Technology / Oftalmik med ABB och inklusive 70% i fysikmodulen. Vetenskap eller vårdbaserad HNC / D med B i Graded Units och inkluderande tillräcklig täckning av fysik. Andra vetenskapliga HNC-kvalifikationer (inklusive fysik) kan övervägas.

engelska språket

Sökande vars första språk inte är engelska kommer normalt att krävas för att hålla IELTS med totalt 7,0 med 6,5 i varje element eller motsvarande.

Ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara kvalificerad till engelska för universitetsstudier.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-studenter som fullgör en tre- eller fyraårig examen är begränsade till 27750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Professionell ackreditering

Programmet har godkänts av hälsan

Bedömningsmetoder

Vi använder ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att säkerställa att du har både den nödvändiga kunskapen och förståelsen för företag och ledning samt en portfölj av intellektuella och personliga färdigheter.

Varje modul i programmet använder sin egen inlärnings-, undervisnings- och utvärderingsstrategi för att uppnå lärandemål. Bedömningsmetoder varierar mellan moduler och kan omfatta osynliga tentamina, klastester, uppsatser, förvaltningsrapporter, fallstudier, presentationer och grupparbete.

Lär ut metoder

De lärande och undervisningsmetoder vi använder för att säkerställa att vårt program är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Vårt tillvägagångssätt är studentcentrerat, praktisk, deltagande och relevant för arbetsgivarnas behov.

Vi har flyttat från det traditionella lärarcentrerade lärandet till ett mer självständigt lärande, där du uppmuntras att utveckla kritiska tänkande färdigheter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Läs mer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Läs mindre