BSc (Hons) i omvårdnad - Vuxen

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Vuxenomsorg är ett utmanande och givande yrke som erbjuder ett brett utbud av roller som bryr sig om människor och främjar hälsa.

Stirling är en utmärkt plats för dig att lära dig de nutida kompetenserna för omvårdnad som värderas runt om i världen. Vår kurs är godkänd av Nursing and Midwifery Council och har också fått flera anmärkningar. Vi har vunnit Student Nursing Times Awards 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 och 2018.

Förregistrering Nursing i fakulteten för hälsovetenskap och idrott leds av en grupp av världsledande akademiker med starka och etablerade forskningsregister, kompetens inom omvårdnadspraxis och en mängd publikationer i världsklass. Vår akademiker och praktikpersonal är engagerade för att våra studenter ska ha högkvalitativ studentupplevelse.

Sjukvård är ett dynamiskt yrke, och vi ger dig den utbildning och det förtroende som krävs för att arbeta i en komplex hälso- och socialvårdsområde. Du har kunskap, färdigheter och attribut som är nödvändiga för att träna säkert, medkänsla, etiskt och effektivt i en rad moderna vårdinställningar.

Vår BSc-kurs i omvårdnad sträcker sig över tre år medan vår BSc (Hons) kurs över fyra år. I sina sista år kompletterar hedersstudenterna ytterligare moduler, inklusive en avhandling och deras NMC-obligatoriska slutanmälan, registrering och deras examensbetyg i slutet av år 4.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1 Vi arbetar med NHS Forth Valley för att säkerställa att vår kurs är kliniskt utmärkt och att du får bästa möjliga praktisk träning

# 2 Vi har fått flera anmärkningar från Nursing and Midwifery Council, inklusive för våra nära arbetsrelationer med praktikpartner

# 3 Våra världsledande akademiker har utmärkta forskningsrekord och verklig omvårdnad

Professionell ackreditering

Kursen godkänns av Nursing and Midwifery Council .

Kursinnehåll

Vår BSc Vuxen Nursing sträcker sig över tre år, och BSc (Hons) över fyra år.

Kursen är början på en karriär som innebär pågående yrkesutveckling. Du kommer att introduceras till grunderna för omvårdnad och framsteg mot att leverera personcentrerad omvårdnad i mer komplexa och krävande situationer. Du får kunskap, färdigheter, attityder och värderingar som är nödvändiga för att ge trygg, medkännande, respektfull, etisk och effektiv vård i en utvecklande och dynamisk hälso- och socialvårdsmiljö. Varje år uppfyller kraven för Nursing and Midwifery Council (NMC) 50% teori och 50% övning.

Genom våra partnerskap med ett brett utbud av hälso- och sjukvårdsorganisationer har du möjlighet att sätta din teori i praktiken. Du kan arbeta både dag och natt skift för att sammanfalla med mönstren i området och din tilldelade praktik mentor.

Kursen är utformad för att du ska kunna uppnå kompetenser som krävs för registrering i Storbritannien som sjuksköterska. Du har också valet att göra en nationell eller internationell placering.

Du kommer att tilldelas en personlig handledare, som kommer att vara en källa till vägledning, information och support under dina studier. Samtidigt som du övar lärande erfarenheter, är du också tilldelad en praktik mentor, som kommer att underlätta och stödja ditt lärande i praktiken.

Du studerar tillsammans med Mental Health Nursing-eleverna för att få en helhetssyn över hur hälsovårdspersonal arbetar tillsammans för att få fram det bästa inom patientcentrerad vård.

Vi kommer också att fokusera på att utveckla ledarskap och ledarskap som behövs för att främja kvalitet och innovation inom hälso- och socialvården.

Du lämnar oss som en självsäker och kompetent utövare, fullt utrustad att gå med i ett vårdande team.

Kursens mål

De övergripande kursresultaten återspeglar NMC Standards for Pre-Registration Nursing Education (NMC, 2010) och syftar till att säkerställa att våra doktorander kan:

 1. Leverera högkvalitativ väsentlig vård till alla.
 2. Leverera komplex vård till serviceanvändare över deras praktikområde.
 3. Agera för att skydda allmänheten och vara ansvarig och ansvarig för säker, personcentrerad, bevisbaserad omvårdnadspraxis
 4. Arbeta med professionalism och integritet och arbeta inom överenskomna professionella, etiska och juridiska ramar och processer för att upprätthålla och förbättra standarder.
 5. Öva på ett medkännande, respektfullt sätt, upprätthålla värdighet och välbefinnande och kommunicera effektivt.
 6. Åtgärda deras förståelse för hur människors livsstil, miljöer och platsen för vårdleverans påverkar deras hälsa och välbefinnande.
 7. Sök ut alla möjligheter att främja hälsa och förebygga sjukdom.
 8. Arbeta i partnerskap med andra vårdpersonal och organ, serviceanvändare, vårdgivare och familjer som säkerställer att beslut om vård delas.
 9. Använd ledarskapskompetens för att övervaka och hantera andra och bidra till planering, design, leverans och förbättring av framtida tjänster.

Undervisning

Vi har fått femstjärnigt excellens för vår undervisning av QS World University Rankings 2017/18.

Din kurs kommer att ge dig lärande erfarenheter i praktiken lära placeringar inom ett brett spektrum av områden. Praktikundervisning kommer att stödjas av ditt engagemang med teoretiska delar av kursen, och även av din sjuksköterska mentor. Du utvecklar färdigheter med kritisk läsning, uppskattning och analys, numeracy och läskunnighet. Dessa färdigheter är både akademiska attribut och grundläggande färdigheter för en doktorand.

Kursen använder en rad lärar- och inlärningsupplevelser, inklusive föreläsningar, grupparbete, färdigheter, simuleringslabb och muntliga presentationer. Dessa kommer att utrusta dig med ett brett utbud av färdigheter för att förbättra dina förmågor som en skicklig sjuksköterska.

En rad olika tillvägagångssätt för undervisning och lärande antas av fakulteten. Vårt studentcentrerade tillvägagångssätt är centralt för detta och använder liten gruppundervisning (förfrågningsbaserad inlärning eller EBL) i kombination med föreläsningar, seminarier, grupparbete och klinisk kompetensundervisning.

bedömning

Du kommer att bedömas med en rad olika metoder, inklusive undersökningar, uppsatser, rapporter, kliniska färdighetsbedömningar, presentationer och praktiska bedömningar. Du måste godkänna varje terminutvärdering innan du går vidare till nästa termin.

Arbetsplatser möjligheter

Din kurs ger dig erfarenheter i praktiken att lära dig placeringar inom ett brett spektrum av områden.

Dessa kommer främst att ske i NHS Forth Valley-området, men det kan finnas möjligheter att ha placeringar med andra hälsovårdsgrupper.

Studera utomlands

Du kan utnyttja möjligheterna att studera utomlands under de tre oberoende studieveckorna i slutet av år 1 och 2. Våra nuvarande partneruniversiteter inkluderar:

 • University of South Florida, Tampa, USA
 • Universitetet i Navarra, Pamplona, ​​Spanien
 • Paracelsus University, Österrike

Vi har också ett övningsinlärningsavtal med EMS Medical Center i Nazareth, Israel.

Kontakta

Studentrekrytering och antagning

44 (0) 1786 467046

admissions@stir.ac.uk

Kan jag besöka universitetet?

Urvalsprocessen är en del av en mycket bredare sökandedag, som ger fullständig information om kursen och de speciella faciliteterna för sjuksköterskor. Läs mer om vår plats .

Avgifter - 2018/2019

 • Utländska studenter (icke-EU) 14.460,00 kr
 • Skotska och EU-studenter £ 1.820,00
 • Studenter från resten av Storbritannien 9.250 kr

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre