BSc (Hons) i omvårdnad - Mental hälsa

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Psykisk omvårdnad är ett utmanande och givande yrke där du kan göra en verklig skillnad i människors liv.

Som studenthälsovårdare ska du bedriva en tankeväckande och utmanande akademisk kurs tillsammans med erfarenhet av ett brett spektrum av praktisk lärande. Vår kursplan är informerad av den senaste forskningen och uppmuntrar dig att ta ett bevisbaserat tillvägagångssätt för omvårdnad.

Detta framåtriktande tänkande och innovativa kurs hjälper dig att uppnå kravet på registrering i Storbritannien som sjuksköterska inom mentalvårdsområdet. Du lämnar oss som en självsäker och kompetent utövare, som kan utöva utomordentlig, effektiv och person-centrerad vård, samtidigt som du gör värdefulla bidrag till människors liv.

Vi har utmärkta relationer med vår partner NHS Board, NHS Forth Valley. Vi arbetar tillsammans för att säkerställa att vår kurs är kliniskt utmärkt och våra studenter får bästa möjliga erfarenhet medan de studerar.

Vår psykisk hälsoutbildning grundar sig på en stark tro på att psykisk hälsa och välbefinnande måste ge utmärkt omsorg som respekterar det inneboende värdet av människor och samhällen där de lever. Denna filosofi hålls fast av alla deltagare i kurslaget.

Feedback från våra kliniska partner säger att vi som nyutbildade sjuksköterskor ses som engagerade, entusiastiska och anpassningsbara. Också säker, med den flexibilitet som krävs för att möta dagens servicebehov.

Bästa skäl att studera hos oss

# 1Vi är den högst rankade leverantören av psykisk sjukvård i Skottland, (The Complete University Guide, 2016).

# 2The University of Stirling har vunnit Student Nursing Times Awards 2012, 2013, 2015. 2016, 2017 och 2018.

# 3Vår läroplan informeras av banbrytande forskning: vi är 1: a i Skottland för hälsovetenskap (REF2014)

Professionell ackreditering

Kursen godkänns av Nursing and Midwifery Council.

Priser eller utmärkelser

Studenter kan nomineras till Student Nursing Times Awards. Dessa är de enda utmärkelserna för att fira det allra bästa inom student sjuksköterskor och sjuksköterskans utbildning, erkänner utbildningsinstitutioner och hedrar de som är engagerade i att utveckla ny omvårdnadstalong. University of Stirling har vunnit Student Nursing Times Awards 2012, 2013, 2015. 2016, 2017 och 2018.

Stirling slutårsstudent Robert Murray hämtade utmärkelsen Årets sjuksköterska: Mental hälsa 2016.

Kursinnehåll

Du studerar tillsammans med vuxenutbildningsstuderande för att få en förståelse för hur hälso- och sjukvårdspersonal arbetar tillsammans för att få fram det bästa inom patientcentrerad vård.

Varje år uppfyller kraven för Nursing and Midwifery Council (NMC) 50% teori och 50% övning. Du kommer att introduceras till grunden för omvårdnad, och sedan utvecklas till specialområden inom mentalvårdsjukvård som terapeutiska färdigheter, återhämtning och ledarskapsförmåga.

Genom våra partnerskap med ett brett utbud av hälso- och sjukvårdsorganisationer kommer studenterna att få möjlighet att sätta sin teori i praktiken. Studenter kan arbeta både dag och natt skift för att sammanfalla med områdets mönster och deras tilldelade praktik mentor. Du har också valet att göra en nationell eller internationell placering.

Som student uppmuntras du att visa en växande uppskattning av biovetenskap, hälsa och välbefinnande, samhälls- och beteendevetenskap, värderingar, lag, etikomsorg och medkänsla, kommunikation och kvalitetsförbättring. Du kommer också att lära dig om principer och tillämpning av återhämtad fokuserad vård och traumainformerad praxis. Dessa teman är kopplade till bevisinformerade kliniska och relationsbaserade färdigheter som grund för vår kurs.

Vår kurs ska utveckla ditt kritiska och reflekterande tänkande och därigenom förbättra din självmedvetenhet, självförtroende och personliga motståndskraft.

Förskott i kunskap kräver att psykiatriska sjuksköterskor kontinuerligt införlivar nya forskningsresultat i sin praxis. Denna medvetenhet är inbäddad i vår kurs. Din förmåga att införliva bevisbaserad, resultatorienterad övning ingår i vår kursfilosofi.

Kursens mål

De övergripande kursresultaten återspeglar NMC Standards for Pre-Registration Nursing Education (NMC, 2010) och syftar till att säkerställa att våra doktorander kan:

 1. Leverera högkvalitativ väsentlig vård till alla.
 2. Leverera komplex vård till serviceanvändare över deras praktikområde.
 3. Agera för att skydda allmänheten och vara ansvarig och ansvarig för säker, personcentrerad, bevisbaserad omvårdnadspraxis
 4. Arbeta med professionalism och integritet och arbeta inom överenskomna professionella, etiska och juridiska ramar och processer för att upprätthålla och förbättra standarder.
 5. Öva på ett medkännande, respektfullt sätt, upprätthålla värdighet och välbefinnande och kommunicera effektivt.
 6. Åtgärda deras förståelse för hur människors livsstil, miljöer och platsen för vårdleverans påverkar deras hälsa och välbefinnande.
 7. Sök ut alla möjligheter att främja hälsa och förebygga sjukdom.
 8. Arbeta i partnerskap med andra vårdpersonal och organ, serviceanvändare, vårdgivare och familjer som säkerställer att beslut om vård delas.
 9. Använd ledarskapskompetens för att övervaka och hantera andra och bidra till planering, design, leverans och förbättring av framtida tjänster.

Undervisning

Vi har fått femstjärnigt excellens för vår undervisning av QS World University Rankings 2017/18. Ett stort antal metoder för undervisning och lärande används på kursen. Vi tar ett studentcentrerat tillvägagångssätt som använder små gruppundervisning (förfrågningsbaserad inlärning) tillsammans med föreläsningar, seminarier, grupparbete och klinisk kompetensundervisning.

bedömning

Varje termin kommer du att utvärderas med en rad olika metoder, inklusive tentor, uppsatser, rapporter, kliniska färdighetsbedömningar, presentationer och praktiska bedömningar. Du måste vidarebefordra dessa innan du går vidare till nästa termin.

Arbetsplatser möjligheter

Praktikplatser kan vara tillgängliga genom den skotska regeringens ettåriga arbetsgarantisystem.

Ta reda på mer på NHS Education for Scotland webbplats.

Studera utomlands

Det finns möjlighet för dig att ta del av din övning i utlandet. I slutet av år ett och två får du tre självständiga studieveckor som du kan använda för att delta i en valfri övningsutbildning i utlandet.

Nuvarande internationella partneruniversiteter inkluderar:

 • University of South Florida, Tampa, USA
 • Universitetet i Navarra, Pamplona, ​​Spanien
 • Paracelsus University, Österrike

Vi har också ett praktikinlärningsavtal med EMSMedical Center i Nazareth, Israel.

Kontakta

Studentrekrytering och antagning

44 (0) 1786 467046

recruitment@stir.ac.uk

Avgifter - 2018/2019

 • Utländska studenter (icke-EU): 14.460 £
 • Skotska och EU-studenter: Avgifter betalade av den skotska regeringen
 • Studenter från övriga Storbritannien: 9 250 £

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Läs mindre