BSc (Hons) i human nutrition och dietetics

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Human Nutrition and Dietetics är tillämpningen av nutritionens vetenskap på förebyggande och behandling av sjukdomar och främjande av hälsa.

GCU har det längsta löpande dietetikprogrammet i Skottland. Det ger en djupgående förståelse för näring och metabolism, som erhållits från studier av fysiologi, biokemi, farmakologi och livsmedelsvetenskap, med erkännande av psykologiska och sociologiska inflytandeaspekter.

Programmets starka praktiska inriktning handlar om problembaserat inlärning i klassrummet, näringslaboratoriet och kliniska simuleringslabb samt placering.

Programmet är ackrediterat av British Dietetic Association och Health and Care Professions Council (HCPC). Det leder till behörighet att ansöka om HCPC-registrering (studenterna är skyldiga att slutföra 1000 timmar av klinisk placering för att vara berättigad) och följer kärnplanen som fastställts av British Dietetics Association.

Din karriär

De flesta kandidater söker anställning i NHS, som specialiserat sig på områden som barnläkare, näringsstöd, sportnäring, onkologi, renal, kritisk omvårdnad och samhällsdietetik. Andra flyttar in i forskning, arbete i media, publicering, privatpraxis och livsmedelsindustrin.

Vad du ska studera

År 1

Grundläggande för mänsklig fysiologi, grunden för övning i vård, viktiga ämnen i näringsvetenskap, introduktion till psykologi, celler och biomolekyler, introduktion till näring

År 2

Introduktion till mikrobiologi, näring genom livscykeln, energikostnader och kroppssammansättning, forskningsmetoder inom psykologi, livsmedelsvetenskap, mekanismer för cellreglering, placering.

År 3

Tillämpad klinisk studier, rådgivningskunskaper, grundläggande farmakologi, terapeutisk dietetik, näring och folkhälsa.

År 4

Placeringar och hedersprojekt.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-elever som fullbordar en tre eller fyra års examen är begränsade till 27.750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Ingångskrav

År 1

SQA högre

BBBB inklusive engelska, kemi och en annan vetenskap, plus Nat 5 Maths och engelska på B

En nivå

BCC inklusive kemi plus GCSE engelska och matematik B / 6 och kemi vid C / 4

ILC högre

H2 H2 H3 H3 inklusive kemi, engelska och en annan Vetenskap på högre och vanlig nivå Matematik vid normala 01 eller 02

IB Diplom

24 poäng inklusive Kemi och en annan vetenskap.

Nivå 3 Utökat Diplom

DMM i relevant ämne inklusive kemi och en annan vetenskap.

Högskola

SWAP tillgång till dietetik / vetenskap på Kelvin College. HNC Science Qualification måste innehålla tillräcklig täckning av kemi.

engelska språket

Studenter vars första språk inte är engelska kommer normalt att behöva hålla motsvarande ett akademiskt IELTS-test med totalt 7,0 med 6,5 i varje element.

Ytterligare information

Ytterligare krav

Sökande kommer att förväntas visa bevis i deras tillämpning av deras intresse för Dietetics och alla färdigheter och förmågor som erhållits från liv och arbetslivserfarenhet vilket skulle vara fördelaktigt för en framtida karriär inom dietetik.

Vi förväntar oss inte att alla våra sökande har besökt en dietisk avdelning, men om du är lycklig nog att ha erfarenhet av att prata med en dietist eller besöka ett dietteam, är det lämpligt att inkludera detta i ditt personliga uttalande.

Upplysningskrav

Studenterna är skyldiga att genomgå en förstärkt brottslig upplysningsförfarande med Disclosure Scotland innan de placeras.

Professionell ackreditering

Programmet är ackrediterat av British Dietetic Association och Health and Care Professions Council (HCPC).

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Bedömningsmetoder

Vi använder ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att säkerställa att du har både den nödvändiga kunskapen och förståelsen för företag och ledning samt en portfölj av intellektuella och personliga färdigheter.

Varje modul i programmet använder sin egen inlärnings-, undervisnings- och utvärderingsstrategi för att uppnå lärandemål. Bedömningsmetoder varierar mellan moduler och kan omfatta osynliga tentamina, klastester, uppsatser, förvaltningsrapporter, fallstudier, presentationer och grupparbete.

Lär ut metoder

De lärande och undervisningsmetoder vi använder säkerställer att vårt program är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Vårt tillvägagångssätt är studentcentrerat, praktisk, deltagande och relevant för arbetsgivarnas behov.

Vi har flyttat från det traditionella lärarcentrerade lärandet till ett mer självständigt lärande, där du uppmuntras att utveckla kritiska tänkande färdigheter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Läs mer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Läs mindre