BSc (Hons) i fysioterapi

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Oavsett om man arbetar på ett sjukhus, samhälle, industri, skolor, sport, offentliga eller privata hälsoinställningar, hjälper fysioterapeuter människor att övervinna fysiska svårigheter genom att återställa rörelse och funktion så nära normalt som möjligt. Sjukgymnastiker är nyckelmedlemmar i vårdgruppen som arbetar i ett utmanande och givande yrke.

Vårt mål är att utveckla akademiker med värderingar och färdigheter för att bli innovativa och problemlösande utövare. Du kommer att utveckla en vetenskaplig syn och hantera patienter i olika inställningar. från neurorehabilitering till muskuloskeletala till andningsvård och industri.

För att utveckla de färdigheter som krävs för fysioterapi ökar du på andra studenter i din klass. Ditt lärande stöds också genom att besöka kliniska simuleringslabb, fältresor, öva utbildningsplatser och e-learning. Du kommer också att få erfarenhet av valfri placering i Storbritannien eller utomlands.

Studenterna genomför minst 1000 timmars övervakad praktikplaceringserfarenhet genom hela programmet. Detta omfattar sju placeringar av 4 på varandra följande veckor, förutom den första placeringen som är 3 veckor i varaktighet.

Alla placeringar sker inom Skottland och är beroende av placeringstillgänglighet. Studenter brukar resa dagligen till och från placering, men i vissa fall krävs boende.

Vad du ska studera

År 1

Mänsklig rörelse: Anatomi

År 2

Neuromuskuloskeletal Management, Cardiopulmonary Practice, Neurorehabilitering, Arbeta i Inter-Professional Teams, Methodology

År 3

Öva utbildningsplaceringar, valfri placering, livslängd, aktivitet, fitness

År 4

Hedersprojekt, ledarskap i interprofessionella lag, öva utbildningsplaceringar.

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

År 1

SQA högre

AABBB inklusive engelska och två vetenskaper. En tredje vetenskap måste uppnås med minst B på National 5.

En nivå

AAB inklusive en Science. Engelska och två ytterligare vetenskaper måste uppnås minst ett B i GCSE, BB i GCSE Dual Award eller B på AS-nivå. Observera Allmänna studier accepteras inte.

ILC högre

H1 H2 H2 H3 H3 inklusive engelska vid ILC Honours nivå och 3 Sciences med minst 2 på ILC Honours nivå.

IB Diplom

En poäng på 32 poäng totalt med 6 poäng i Biologi. En andra Science krävs.

BTEC Level 3 Extended Diploma

Tillämpad vetenskap eller ren vetenskap DDD, plus GCSE engelska vid C.

Högskola

HND Sportsterapi, Idrotts- och träningsvetenskap eller Science-based HND med AA i de graderade enheterna. Det måste stödjas med 2 Highers at C, inklusive engelska och en Science.

SWAP tillgång till hälsa och biologiska vetenskaper vid Clyde College med BBB. Sökande ska visa förståelse för kursen och ha relevant arbets / skuggupplevelse.

Ytterligare krav

Framgångsrika listade sökande kommer att behöva delta i ett urvalsbesök som en del av antagningsprocessen. Dessa besök kommer att äga rum i februari och mars 2018. Godkännandet av detta program är föremål för tillfredsställande hälsoskärm och PVG-clearance.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara kvalificerad till engelska för universitetsstudier.

engelska språket

Sökande vars första språk inte är engelska kommer normalt att krävas för att hålla IELTS med totalt 7,0 med 6,5 i varje element eller motsvarande.

Ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-studenter som fullgör en tre- eller fyraårig examen är begränsade till 27750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

Studenter förväntas möta kostnaderna för boende och resor involverade i praktikutbildningar. Om du är berättigad till SAAS-stöd så kan du också ansöka om resor och boendekostnader för placering.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Professionell ackreditering

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna anmäla dig till Hälso- och sjukvårdsrådet (HCPC).

Bedömningsmetoder

Vi använder ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att säkerställa att du har både den nödvändiga kunskapen och förståelsen för företag och ledning samt en portfölj av intellektuella och personliga färdigheter.

Varje modul i programmet använder sin egen inlärnings-, undervisnings- och utvärderingsstrategi för att uppnå lärandemål. Bedömningsmetoder varierar mellan moduler och kan omfatta osynliga tentamina, klastester, uppsatser, förvaltningsrapporter, fallstudier, presentationer och grupparbete.

Lär ut metoder

De lärande och undervisningsmetoder vi använder för att säkerställa att vårt program är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Vårt tillvägagångssätt är studentcentrerat, praktisk, deltagande och relevant för arbetsgivarnas behov.

Vi har flyttat från det traditionella lärarcentrerade lärandet till ett mer självständigt lärande, där du uppmuntras att utveckla kritiska tänkande färdigheter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Läs mer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Läs mindre