BSc (Hons) i befolkningshälsa och medicinska vetenskaper

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Intresserad av "nästa stora sak i vården"? Det alltmer utvecklande området för folkhälsa är ett bra karriärval för dem som vill vara i framkant av vårdutvecklingen. Enkelt uttryckt är befolknings hälsa oroat över det brett spektrum av faktorer som kan avgöra hälso- och hälsoutfall av individer, grupper och befolkningar.

Det växande trycket på sjukvårdssystemen globalt är väl dokumenterat, med kroniska sjukdomar, åldrande befolkningar och ökade incidenter av mental hälsa. Förbättringar i medicin förbättrar hälsan för fler och fler människor, men ojämlikheter i vården som tas emot av människor baserat på var de är födda, lev och arbete är vanliga. Befolkningshälsa syftar till att hantera dessa ojämlikheter genom att arbeta för att bättre förstå hälsobehoven hos grupper av människor, förbättra vårdmodeller och tillhandahålla innovativa lösningar för att möta människors hälsobehov.

Denna grad ger dig en solid grundning inom medicinsk och biovetenskap, samhällsvetenskap, epidemiologi, demografi, folkhälsa och hälsoinformatik. Du kommer också att utveckla den akademiska och professionella kunskap som behövs för att bestämma systematiska variationer i individers och befolkningers hälsa, samt kompetensen och erfarenheten att tillämpa denna kunskap på praktiska lösningar för att förbättra hälsa, välbefinnande och leverans av hälsovårdstjänster.

Varför Befolkning Hälso- och sjukvetenskaper i Swansea?

Vårt program för folkhälsovetenskap och folkhälsovetenskap är unik eftersom det samlar ett brett spektrum av ämnen för att ge dig en helhetssyn över de sociala, ekonomiska, medicinska och demografiska faktorerna som bildar folkhälsan. från förebyggande och främjande till hälsoskydd, diagnos, behandling och vård. Med dina studier över ett antal discipliner kommer du att dra nytta av de toppmoderna faciliteterna på Medical School och även den dynamiska forsknings- och inlärningsmiljön.

Denna grad är en del av vår 'medicinsk vetenskap i praktiken' Pathway till läkarprogrammet. Om du uppfyller anmälningskraven och följt den här Pathway kommer du att garanteras en intervju för vår flaggskepps Graduate Entry Medicine MBBCh-kurs.

Vi är rankade 3: a i Storbritannien för medicin och topp i Wales (The Complete University Guide 2019). Vi är också rankade 1: a i Storbritannien för forskningsmiljö och gemensam 2: a för forskningskvalitet (Research Excellence Framework 2014).

Din erfarenhet av befolkningens hälsa och medicin

Vår akademiska personal inom medicinsk, hälso- och samhällsvetenskap är verksam inom ett brett spektrum av forskningsområden, och erbjuder en oöverträffad blandning av akademisk excellens och innovativ praxis. Till exempel är Swansea University Medical School hem till National Center for Population Health and Wellbeing Research (www.healthandcareresearch.gov.wales/national-centre-for-population-health-andwellwell-research) som syftar till att göra Wales till en världsledande inom folkhälsovetenskap. Studenterna får direkt tillgång till denna innovativa, världsledande forskning som är inbyggd i de lärda modulerna på detta program.

Befolkning Hälso- och medicinvetenskap Sysselsättningsmöjligheter

Studera befolkningens hälso- och medicinvetenskap kommer att öppna dig för ett brett utbud av karriär inom medicinsk och biovetenskaplig sektor, inklusive:

 • Forskning
 • Hälsoutbildning
 • NHS och vårdhantering
 • Klinisk övning
 • Hälsoinformatik
 • Patientens förtal (t.ex. Kings Fund, Världshälsoorganisationen)
 • Policyutveckling inom hälso- och regeringsinställningar (Lokalt, nationellt och internationellt)

Swansea University bachelorhälso- och medicinvetenskap förbereder också berättigade studenter för vidare yrkesutbildning som läkare associerade studier och forskarutbildning medicin.

 • Hälsoinformatik
 • Patientens förtal
 • Policyutveckling inom hälso- och regeringsinstitutioner

Swansea University bachelorhälso- och medicinvetenskap förbereder också berättigade studenter för vidare yrkesutbildning som läkare associerade studier och forskarutbildning medicin.

Ingångskrav

 • A-nivåer / walisisk Baccalaureat: AAB-BBB. Biologi viktigt.
 • IB: 32-34. Högre nivå biologi viktigt vid klass 6 eller högre.
 • BTEC: Vanligtvis dubbel distinktion med en stark biologiprofil.

Karriär och anställbarhet

Karriär och anställbarhet Swansea Employability Academy (SEA) kommer att stödja dig i varje steg av din karriärresa som hjälper dig att skapa en ljus framtid.

Våra karriärstödstjänster omfattar:

 • Anställningsverkstäder, arbetsgivarsamtal, skräddarsydda evenemang och karriärmässor.
 • Individuell rådgivning och vägledning från professionellt kvalificerade karriärrådgivare.
 • Hjälp med att hitta jobb, praktikplatser, arbetsplatser och frivillighetsmöjligheter.
 • Tillgång till informationsresurser om ett brett utbud av karriärhanteringsämnen.
 • Rådgivning och vägledning om forskarutbildning och finansiering.
 • Finansiering för att stödja studentens praktikmöjligheter och Studentförening / Klubbevenemang.

Vi ger också hjälp och råd till Swansea University Alumni upp till två år efter att du har examen.

Senast uppdaterad Sep 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Läs mer

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Läs mindre