Read the Official Description

Passar för träning

Syftet med kursen är att producera utövare som är lämpliga för träning, passar för ändamål och passar till priset. Kursen är utformad för dem som vill bidra till både offentliga och kvinnors hälsovårdsdagar.

Vi är godkända av Nursing and Midwifery Council (NMC) och anslutna till världsberömda lärosäten och förtroende.

Vår förkortade kurs är för kvalificerade registrerade vuxna sjuksköterskor som önskar vidareutveckla sin yrkeskunskap och kompetens som ska placeras i yrkesregistret och att arbeta som barnmorskor.


Varför Midvifery hos LSBU?

 • Ackrediterade av sjuksköterska och barnmorska rådet.

 • Vi har professionella länkar med världsberömda lärosäten och förtroende i London och Sydost.

 • Rankad nr 2 London Modern University for Learning Opportunities, akademisk support, studentröst och övergripande tillfredsställelse inom omvårdnad (National Student Survey 2017).

 • No.1 London modern university i Storbritannien för tillfredsställande övergripande med en kurs i hälsovårdsutbildning (Guardian League Table 2018).

 • 95% av studenterna är anställda eller studerar sex månader efter examen, UNISTATS 2017.

 • I kursens sista fas får du möjlighet att göra en veckas rostered service för att utveckla dina praktiska färdigheter genom att vara ledande professionell i vården av lågriskkvinnor.

 • Vi har en realtidsavdelning som är inrättad för att simulera utbudet av leveransmiljöer som är tillgängliga för arbetande kvinnor.


ackrediteringar


Nyckelkursinformation - beställd enligt läget

Läge


moduler

Kursens huvudsakliga inriktning är främjandet av normalitet, dvs. inramning av förlossning som en normal fysiologisk process som majoriteten av kvinnorna kommer att genomgå under sin livstid. Kursen erkänner också att ett antal kvinnor har mer komplexa behov där teknisk hjälp kommer att behövas.

Du förväntas uppnå de teoretiska och praktiska normer som föreskrivs av Nursing and Midwifery Council (NMC) för att du ska kunna utföra "Midwife-verksamhet" (NMC 2004) inom ramen för att främja normalitet, använda preventiva åtgärder, upptäcka komplikationer, få tillgång till lämpligt stöd och vidta nödåtgärder i avsaknad av medicinsk hjälp.

År 1

 • Konst och vetenskap för barnmorska
 • En psykosocial modell för födseln och förlossningen
 • Komplexa behov vid förlossning

År 2

 • Den komprometterade nyfödda
 • Övningsbaserad bedömning (fortsätter)
 • Ledarskap, ledning och bemyndigande


anställbarhet

Många akademiker tar sina första inlägg som kvalificerade utövare i NHS Trusts och sjukhus där de fick erfarenhet under sin träning. Graden ökar anställbarheten genom dess betoning på ett yrkesinriktat tillvägagångssätt för undervisning, vilket leder till en professionell kvalifikation och registrering hos Nursing and Midwifery Council (NMC).

Majoriteten av rollerna är i NHS, även om det finns möjligheter på privata sjukhus, kliniker och utomlands. Dagens arbete kan varieras, eftersom barnmorskor har en rad ansvarsområden. Att ge råd till kvinnor och deras familjer; diagnostisera, övervaka och undersöka kvinnor under graviditeten och samordna med andra yrkesverksamma och organ är alla typiska aktiviteter. Det finns också möjligheter att gå in i utbildning som; öva utveckling barnmorska, förlossningsföreläsare eller föreläsare-utövare, forskning och ledning.

Nyutexaminerade har blivit specialiserade barnmorskor i tonårsgranskning, hiv och rökuppehållsrådgivning, medan andra har gått på jobbet i barncentra eller blivit hälsovårdsmedlemmar.


Interpersonella färdigheter och lön

Att hålla ett lugnt huvud under press är viktigt, liksom utmärkta människors färdigheter och god fysisk och mental uthållighet. På grund av arbetets karaktär ändras många barnmorskor dygnet runt, inklusive helger och helgdagar. Lönerna i NHS börjar omkring 21 000 kronor - med erfarna barnmorskor som tjänar upp till 34 500 kronor och barnmorskonsulter tjänar upp till 67 000 kronor (National Careers Service).


Professionell utveckling

Som examen i kursen kommer du att kunna ansöka om vidare studier på forskarnivå. LSBU driver en deltid MSc Midwifery and Excellence in Practice som passar för akademiker med minst en års yrkesutövning erfarenhet. Läs mer om kursen genom vårt online CPPD-prospekt.


Anställbarhetstjänst

Vi är Årets Universitet för forskarutbildning - Tiderna och söndagstiderna Bra universitetsguide 2018.

På LSBU vill vi sätta upp dig för en lyckad karriär. Under dina studier - och i två år efter att du har examen - får du tillgång till vår anställbarhetstjänst, som inkluderar:

 • En online styrelse där du kan se ett brett utbud av placeringar: deltid, heltid eller frivillig. Du kan också gå in för att se våra rådgivare, som alltid är tillgängliga för att hjälpa dig att ta nästa steg i din sökning.
 • Vårt Careers Gym erbjuder gruppverkstäder på CV, intervju tekniker och att hitta arbetserfarenhet samt regelbundna presentationer från arbetsgivare inom en rad sektorer.

Vårt Student Enterprise-team kan också hjälpa dig att starta eget företag och utveckla värdefulla entreprenörskap.


Faciliteter

Realtidens arbetsavdelning

Våra barnmorskelever har en realtidsavdelning som syftar till att simulera utbudet av leveransmiljöer som är tillgängliga för arbetande kvinnor. Eleverna kan repetera att hantera nödsituationer i en simulerad miljö.


SimMan, SimBaby och SimMom

Vård- och barnmorskavdelningarna har simulatormannequins: SimMan, SimBaby och SimMom. Dessa livskvalitets mannequins är datorstyrda och kan programmeras med olika kliniska förhållanden. Dessa drivs av en dator i realtid och svarar sålunda på en elevs handlingar. De låter också eleverna se resultatet av specifika ingrepp i vissa scenarier, vilket kan göra patienten bättre eller försämras ganska snabbt.

Mannequins används för att lära eleverna hur man känner igen kliniska tecken och att även associera de kliniska tecknen med de åtgärder de tar för att ta hand om patienten. SimMan kan vara manlig eller omvandlas till en kvinna med fullständig noggrann anatomi och kan andas, blinka, svettas, prata och stönas i smärta samt ha en puls. Läs mer om SimMan.


Ingångskrav

Du kommer att vara en registrerad Vuxen sjuksköterska (nivå 1) med nuvarande registrering med NMC; Minimikvalificering av examen i högre utbildning och minst 6 månader efter klinisk erfarenhet av kvalifikationer.


Avgifter och finansiering

Registrerade vuxna sjuksköterskor som framgångsrikt rekryterats av deras förtroende för att slutföra den förkortade kursen inom barnmorska kommer att finansieras genom kursen av deras förtroende. Ansökningar till kursen måste göras direkt via NHS jobbsida.

Alla moduler kan ändras av universitetet och kan skilja sig från de moduler du erbjuds under dina studier.

Program taught in:
Engelska

See 76 more programs offered by London South Bank University »

Last updated June 10, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 23, 2019
Duration
90 veckor
Heltid
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 23, 2019
Slutdatum
Jan. 24, 2022
Application deadline

Sept. 23, 2019

Location
Application deadline
Slutdatum
Jan. 24, 2022