BSc (Hons) i Sportrehabilitering

London South Bank University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

BSc (Hons) i Sportrehabilitering

London South Bank University

Var en lagspelare

Detta dynamiska program kan ge dig färdigheter att arbeta med aktiva individer eller sportlag i alla åldrar, från rekreations till elitestandard. Våra Graduate Sports Rehabilitators (GSRs) är utbildade för att vara första responsutövare som arbetar på pitchside / courtside / trackside vid sportevenemang och är kvalificerade att bedöma och behandla muskuloskeletiska skador från skadan.

Det finns stor vikt vid skadeförebyggande och träningsrecept, inklusive programmering för återgång till sport, prestationsförbättring och hälsa och träning. Låter som du? Läs vidare.

Kursen kan också studeras som en 4-årig Integrerad Mästare. Det finns ett alternativ att överföra mellan dessa kurser i slutet av det andra året, beroende på de betyg som uppnåtts.


Varför Sports Rehabilitering vid LSBU?

 • Spännande karriärmöjligheter - du kommer att undervisas tillsammans med kurser inom hälsovårdsbranschen till högsta standard för professionalism.

 • Vi är rankade No.2 London Modern University för forskningskvalitet, övergripande poäng och utbildningsutsikter i Sports Science (Complete University Guide League tabellen, 2018).

 • Vår expert personal arbetar idag med nationella och internationella idrottare.

 • Utmärkt professionella länkar: Programmet väntar på ackreditering av British Association of Sports Rehabilitators and Trainers (BASRaT).

 • Du får möjlighet att få klinisk erfarenhet hos våra placeringspartners över London och Sydost. Detta kan inkludera idrottsföreningar, idrottsskador och gym.

 • Tillgång till våra dedikerade anläggningar, inklusive en rad kliniska kompetenslaboratorier och enastående virtuella inlärningsmiljöer på campus samt gym i Sport Academy.


Nyckelkursinformation - beställd enligt läget

Läge


moduler

Studien är i första hand universitetsbaserad, det krävs minst 400 timmars klinisk praxis för att slutföra graden. Detta kan utföras i en mängd olika inställningar, inklusive idrottshallskliniker, idrottsföreningar, stigplan eller i gymmet. Studenterna kan utveckla sina kunskaper och färdigheter i en säker och stödd arbetsmiljö med idrottsmän, övervakad av lämpligt kvalificerade och erfarna proffs, som GSR, fysioterapeuter och läkare. Vi har vår egen klinik på LSBU där du kan övervakas av programlärare: alla erfarna kliniker som arbetar med nationella och internationella idrottare.

Kursen kan också studeras som en 4-årig Integrerad Mästare. Det finns ett alternativ att överföra mellan dessa kurser i slutet av det andra året beroende på de betyg som uppnåtts. Moduler bedöms av en rad relevanta lägen, inklusive skriftliga tentor, projekt, kurs och praktiska prov.

År 1

De första årsmodulerna är utformade för att ge en god grund i grundvetenskaperna i anatomi, fysiologi, skadedepologi, bedömning och kliniska färdigheter och övning av recept. Undervisningen kommer att bestå av den centrala underliggande teorin, såväl som stora, tillämpade, praktiska komponenter.

 • Begreppen interprofessionell och samverkande praxis (IPL)
 • Mänsklig fysiologi och patofysiologi
 • Funktionell anatomi, kinesiologi
 • Terapi och kliniska färdigheter
 • Fysisk aktivitet och övningsrecept

År 2

Bedömning av bevisbaserad praxis

 • Pitchside Assessment, Trauma Management och Advanced Clinical Skills
 • Lower Limb Rehabilitation
 • Övre limb och spinalrehabilitering
 • Tillämpad biomekanik
 • Placering 1

År 3

 • Psykologiska principer för rehabilitering och mänsklig prestation
 • Screening and Conditioning for Performance
 • Klinisk rehabilitering och hälsofrämjande
 • Tillämpning av bevisbaserad praxis (forskningsmodul)
 • Placering 2


anställbarhet

Som forskarutbildningsrehabiliterare (GSR) kommer du att bli en självständig vårdpraktiserare med specialnivå inom muskuloskeletaltillverkning, träningsbaserad rehabilitering och träning). Kandidater av denna grad kommer att ha demonstrerat och uppnått kunskaper och kunskaper för att uppfylla dessa roller, samt genomfört minst 400 timmar kliniska och idrottsmiljöplaceringar som förbereder våra studenter för kompetent och hög prestanda vid examen.

Utöver detta, eftersom graden är inom Hälso- och sjukvårdskollegiet vid LSBU, har studenterna nytta av att arbeta inom ett tvärvetenskapligt team av akademiker och kurser - alla lärs till högsta standard för professionalism som krävs i dessa yrken. Som en GSR kan du leta efter roller i en rad miljöer, inklusive skader på idrottsskador; amatör, akademi och professionella sportklubbar; hälsa, fitness klubbar och gym, rehabiliteringsenheter, militären, NHS och privat träning, sportmassage eller en-till-en och grupp personlig träning.


Anställbarhetstjänst

Vi är Årets Universitet för forskarutbildning - Tiderna och söndagstiderna Bra universitetsguide 2018.

På LSBU vill vi sätta upp dig för en lyckad karriär. Under dina studier - och i två år efter att du har examen - får du tillgång till vår anställbarhetstjänst, som inkluderar:

 • En online styrelse där du kan se ett brett utbud av placeringar: deltid, heltid eller frivillig. Du kan också gå in för att se våra rådgivare, som alltid är tillgängliga för att hjälpa dig att ta nästa steg i din sökning.
 • Vårt Careers Gym erbjuder gruppverkstäder på CV, intervju tekniker och att hitta arbetserfarenhet samt regelbundna presentationer från arbetsgivare inom en rad sektorer.

Vårt Student Enterprise-team kan också hjälpa dig att starta eget företag och utveckla värdefulla entreprenörskap.


Faciliteter

Du kommer att dra nytta av en rad utmärkta faciliteter, vilket ger de perfekta miljöerna för att du ska träna och utveckla dina färdigheter. Några av de faciliteter du får tillgång till är:


Kliniska kompetenslaboratorier

Vi har ett flertal kompetenslaboratorier som kopierar verkliga arbetsmiljöer och ger en idealisk inställning för simulering av lärande med hjälp av den senaste tekniken. Faciliteterna inkluderar vuxna avdelningar, sjukgymnastik och laboratorium för kritisk kompetens.


Human Performance Center

Utrustad med modern teknik möjliggör Human Performance Center ordklassforskning inom idrott, hälsa, fysisk aktivitet och träningsvetenskap.


Sportskolan

Du har tillgång till en rad faciliteter och utrustning inom Sportsakademien, inklusive en fullt utrustad gymnastikpaket med SMART Center Technology, en funktionell träningszon, gratisviktrum och sportsal.

Du kan utforska dessa lokaler ytterligare, inklusive visning av virtuella turer i vissa områden genom att välja länkarna ovan.


Undervisa och lära

Våra undervisningsmetoder varierar mellan akademiska och praktikbaserade inställningar. De kommer att omfatta klassrumsundervisning, praktisk simulering i kliniska laboratorier, testning av mänskliga prestationslaboratorier och övning i gym och rehabiliteringsanläggningar. Det kommer att finnas omfattande online resurser för att utveckla dina digitala färdigheter och stödja ditt lärande. Och du har också en dedikerad personlig handledare och tillgång till universitetets breda utbud av studentstödstjänster.


Ingångskrav

 • En nivå BBB eller, inklusive minst en av; matematik, biologi, fysik, kemi, mänsklig biologi, idrottsvetenskap / studier, PE, dans, psykologi eller
 • BTEC National Diploma DDD, i idrottsvetenskap eller vetenskap, eller
 • Tillgång till HE-diplom i vetenskap med 30 skillnader och 15 meriter eller
 • Ekvivalenta nivå 3 kvalifikationer värda 144 UCAS poäng.
 • Sökande måste hålla 5 GCSEs AC inklusive matematik, vetenskap och engelska eller motsvarande (reformerade GCSEs grad 4 eller högre).


Ytterligare krav

Följande ytterligare krav gäller för kursen:

 • Bevis på engagemang för yrket.
 • Avslutande av minst en vecka med arbetslivserfarenhet i en idrotts- eller träningsrehabiliteringsinställning.
 • Överföring av hälso- och sjukvårdspersonal och Disclosure and Barring Service (DBS) kontroller.
 • Möjlighet att uppfylla resekrav för att delta i placeringar.
 • Studenter från utanför Förenade kungariket kommer att behöva lämna poliskontroll från sitt hemland.
 • Engelska Språk: De som engelska är inte deras första språk måste uppnå ett minimumsbetyg på 6,5 totalt (inklusive 7,0 i det skriftliga elementet och ett lägsta poäng på 6,5 i tal, läsning och lyssningselement) för International English Language Test Score (IELTS) .

Alla moduler kan ändras av universitetet och kan skilja sig från de moduler du erbjuds under dina studier.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad June 10, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
3 år
Heltid
Price
Pris
9,250 GBP
År 1 Heltid Storbritannien / EU-avgift: £ 9250; Internationell avgift: £ 16500.
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - London, England
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Storbritannien - London, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan