BSc (Hons) i Podiatry

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Patienter som har problem med fötterna eller underbenen behöver expertvård och uppmärksamhet. Podiatriker är oberoende högutbildade proffs, som både kan diagnostisera och behandla problem som påverkar fötterna och underbenen.

Vi strävar efter att utveckla kreativa, innovativa och skickliga podiatriska utövare med en kommunikativ och omtänksam inställning till patienter. Du kommer att få praktisk erfarenhet i den kliniska miljön, observera och arbeta tillsammans med skickliga och erfarna och världsberömda forskare.

Detta program är godkänt av UK Society of Chiropodists and Podiatrists och UK Health

Det är det enda Podiatry-programmet i Storbritannien som erbjuder en HCPC-godkänd internationell akademisk utbyte. Detta är med La Trobe University, Melbourne, Australien.

Din karriär

Förutom att arbeta inom NHS kan du göra en karriär inom den privata sektorn - från high street-återförsäljare till idrottsmedicinska centra eller driva egen verksamhet.

GCU-kandidater har också gått vidare för att bedriva forskningsverksamhet, gått in i hälsohandeln eller vidareutvecklat sin kompetens för att bli podiatriska kirurger.

Vad du ska studera

År 1

Podiatric Studies 1, Podiatric Clinical Studies 1, Podiatric Anatomy, Fundamentals of Human Physiology, Foundations of Interprofessional Practice, plus en tre veckors sommarplacering.

År 2

Podiatric Studies 2, Podiatric Clinical Studies 2, Podiatric Medicine, Kirurgi och Radiologi, Grundläggande Patofysiologi, Arbeta i interprofessionella lag, plus en valfri sommarplacering i en vecka.

År 3

Podiatric Studies 3, Podiatric Clinical Studies 3, Podiatric Pharmacology och lokalbedövning, lag i interprofessionell praxis, metodik och forskning för eÂ~ective Practice, plus en två veckors sommarplacering.

År 4

Podiatric Studies 4, Podiatric Clinical Studies 4, hedersprojekt, ledarskap i interprofessionella lag.

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

År 1

SQA högre

BBBB inklusive engelska och en vetenskap plus ytterligare två vetenskaper vid Nat 5 C

En nivå

BCC inklusive en vetenskap plus GCSE engelska och två vetenskaper vid C / 4

ILC högre

H2 H2 H3 H3 för att inkludera 1 vetenskap och engelska på högre och vanlig nivå Maths vid 02

IB Diplom

24 poäng måste innehålla två vetenskaper.

BTEC Extended Diploma

i Science / Applied Science DMM plus GCSE engelska, matematik och fysik eller dubbelvetenskap vid C / 4.

Högskola

Hälsovetenskap eller biologisk / biomedicinsk vetenskapsrelaterad universitetsaccess kurser. HNC / D Biologisk / Biomedicinsk Vetenskap, Sportvetenskap / Terapi, inklusive läskunnighet och numerisk motsvarighet till National 5-nivå. Sökande ska visa förståelse för kursen och ha relevant arbets / skuggupplevelse.

engelska språket

Sökande vars första språk inte är engelska kommer normalt att krävas för att hålla IELTS med totalt 7,0 med 6,5 i varje element eller motsvarande.

Ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara kvalificerad till engelska för universitetsstudier.

Ytterligare krav

Alla inträdesavgifter är föremål för att en sökande framgångsrikt genomgår screening i samband med företagshälsa och skydd av utsatta grupper (PVG).

Om du är i tvivel, rekommenderas sökande att rådgöra med antagningsläraren för råd. Studenter rekommenderas att få vaccinationer med hepatit B, BCG och MMR. Skolan immuniseringspolitiken råds av Hälsoskydd Skottland, och studenter som vägrar vaccinationer kan anses lämpliga för övning med restriktioner, och kanske inte kunna utföra vissa placeringar. Begränsningar som tillämpas på övning kommer att dokumenteras i elevernas träningspass.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-elever som fullbordar en tre eller fyra års examen är begränsade till 27.750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Mer information finns tillgänglig från vår prisbelönta Visa Immigration Support

Professionell ackreditering

Detta program är godkänt av UK Society of Chiropodists and Podiatrists och UK Health

Bedömningsmetoder

Vi använder ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att säkerställa att du har både den nödvändiga kunskapen och förståelsen för företag och ledning samt en portfölj av intellektuella och personliga färdigheter.

Varje modul i programmet använder sin egen inlärnings-, undervisnings- och utvärderingsstrategi för att uppnå lärandemål. Bedömningsmetoder varierar mellan moduler och kan omfatta osynliga tentamina, klastester, uppsatser, förvaltningsrapporter, fallstudier, presentationer och grupparbete.

Lär ut metoder

De lärande och undervisningsmetoder vi använder säkerställer att vårt program är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Vårt tillvägagångssätt är studentcentrerat, praktisk, deltagande och relevant för arbetsgivarnas behov.

Vi har flyttat från det traditionella lärarcentrerade lärandet till ett mer självständigt lärande, där du uppmuntras att utveckla kritiska tänkande färdigheter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Läs mer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Läs mindre