BSc (Hons) i Optometry

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

GCU: s Optometry-program är utformat för att ge den teoretiska och praktiska träningen för att utrusta akademiker med avancerade kliniska färdigheter som de kommer att använda för att arbeta som oberoende ögonperspektiv.

Optometrists är ögonvårdspersonal som upptäcker synproblem och förskriver och passar glasögon samt kontaktlinser och andra visuella hjälpmedel. Optometrista upptäcker och hanterar också en mängd olika ögonförhållanden som glaukom och åldersrelaterad makuladegenerering.

Optometrists i Skottland har en utökad vårdrolle jämfört med någon annanstans i Storbritannien. Den avancerade kunskapen och de kliniska färdigheter som optometrists behöver för att uppfylla denna roll ligger i centrum för vårt fyraåriga Optometry-program.

Vi erbjuder högkvalitativ klinisk och didaktisk utbildning som är högt rankad av studenter. Som en integrerad del av studierna har studenterna tillgång till ett brett spektrum av kliniska erfarenheter i vårt specialbyggda Vision Center på campus.

GCU har varit navet för icke-medicinsk ögonvård i Skottland sedan 1971 och är fortfarande den enda institutionen i Skottland som erbjuder ett examensprogram inom optometri.

Din karriär

Sysselsättningsperspektiv är utmärkta och våra kandidater är högt rankade av arbetsgivare i hela Storbritannien. Möjligheterna inkluderar privat optometrisk övning, sjukhusögontjänster, undervisning och forskning.

Kandidater blir kvalificerade optiker efter ett års övervakad klinisk övning och framgångsrikt slutförande av registreringsordningen som drivs av The College of Optometrists.

Vad du ska studera

År 1

Foundations of Optics, Oftalmisk Anatomi

År 2

Diagnostiska tekniker, brytning

År 3

Klinisk Oftalmologi, Kontaktlinser, Kliniska Studier, Visuell Neurovetenskap, Kliniska Forskningsmetoder

År 4

Allmän optometrisk övning, samtidig strabismus

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

År 1

SQA högre

AABBB inklusive engelska, matematik och två vetenskaper plus Nat 5 fysik vid A om den inte tas vid Högre

En nivå

AAB inklusive två vetenskaper eller en vetenskap och matematik plus GCSE matematik och fysik vid A / 7 och engelska vid B / 6

ILC högre

H1H1H2H3H3 för att inkludera fysik, matematik och engelska

IB Diplom

30 poäng inklusive två högvetenskapliga vetenskaper på 4 plus matematik

BTEC Extended Diploma

i naturvetenskap / tillämpad vetenskap D * DD eller DDD plus GCSE engelska vid B / 6, matematik och fysik vid A / 7 eller dubbelvetenskap på AA / 77

Högskola

SWAP Tillgång till vetenskap och teknik / Oftalm med AAA vid första försöket och inklusive 80% i fysikmodulen. Vetenskapsbaserade HNC inklusive fysik och matematik med A i de graderade enheterna. Andra vetenskapliga HNC-kvalifikationer (inklusive fysik) kan övervägas.

engelska språket

Sökande vars första språk inte är engelska kommer normalt att krävas för att hålla IELTS med totalt 7,0 med 6,5 i varje element eller motsvarande.

Ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara kvalificerad till engelska för universitetsstudier.

Ditt personliga uttalande

I ditt personliga uttalande bör du inkludera din avsikt att studera optometri. Vissa arbetslivserfarenheter är alltid användbara.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-studenter som fullgör en tre- eller fyraårig examen är begränsade till 27750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Professionell ackreditering

Kandidater blir kvalificerade optiker efter ett års övervakad klinisk övning och framgångsrikt slutförande av registreringsordningen som drivs av The College of Optometrists.

Bedömningsmetoder

Vi använder ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att säkerställa att du har både den nödvändiga kunskapen och förståelsen för företag och ledning samt en portfölj av intellektuella och personliga färdigheter.

Varje modul i programmet använder sin egen inlärnings-, undervisnings- och utvärderingsstrategi för att uppnå lärandemål. Bedömningsmetoder varierar mellan moduler och kan omfatta osynliga tentamina, klastester, uppsatser, förvaltningsrapporter, fallstudier, presentationer och grupparbete.

Lär ut metoder

De lärande och undervisningsmetoder vi använder för att säkerställa att vårt program är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Vårt tillvägagångssätt är studentcentrerat, praktisk, deltagande och relevant för arbetsgivarnas behov.

Vi har flyttat från det traditionella lärarcentrerade lärandet till ett mer självständigt lärande, där du uppmuntras att utveckla kritiska tänkande färdigheter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Läs mer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Läs mindre