Read the Official Description

Operationsstudie

Operationsavdelningen är en avgörande del av sjukhus- eller hälsovårdsinrättningar och operatörsutövare (ODP) spelar en viktig roll för att hjälpa patienter att förbereda, genomgå och återhämta sig från operation. Om du vill vara med i detta lag är kursen för dig.


Varför arbetar du med praktik på LSBU?

 • Som nr 1 London Modern University för karriärmöjligheter i hälsovården (Guardian League Table 2016) har du bra karriärmöjligheter om du studerar här.

 • Lyckliga studenter - Vi är No.1 Londons moderna universitet i Storbritannien för tillfredsställande övergripande med en kurs i hälsovården (Guardian League Table 2018).

 • Vår stödjande akademisk personal gjorde No.1 University i London för Academic Support (National Students Survey 2016).

 • Kursen är ackrediterad av College of Operations Department Practitioners.

 • Tack vare våra professionella länkar kan du bli en registrerad verksamhetsavdelare, godkänd av hälsovårdsrådet.

 • Ta värdefulla arbetsplatser över en rad olika kliniska inställningar, till exempel NHS akuta förtroende, samhällsplaceringar och den oberoende sektorn.

 • Vårt verksamhetsområde Praktiskt kritiskt vårdlaboratorium är en del av de stora faciliteterna som finns och har utvecklats noggrant för att återspegla akuta vårdmiljöer.


ackrediteringar


Nyckelkursinformation - beställd enligt läget

Läge


moduler

Kursen kombinerar akademisk studie med klinisk praxis, så du får möjlighet att få kunskaper och färdigheter i verkliga arbetssituationer. Du kommer att arbeta i operatörsteamet på ett av våra kliniska fördelningssjukhus för att få värdefull praktisk erfarenhet. Kursen omfattar den perioperativa miljön, anatomi och fysiologi, inter-professionell praxis, post-anestesiomsorg, akutvård, farmakologi och bevisbaserad praxis.

År 1

 • Grundanatomi och fysiologi för perioperativ praxis
 • Introduktion till perioperativ praxis
 • Vård för individer i den perioperativa miljön
 • Förstå grundläggande operation
 • Förstå grundläggande anestetikpraxis
 • Begrepp av inter-professionell och samarbetspraxis

År 2

 • Utveckla Operations Department Övningsfärdigheter - komplexa vårdbehov
 • Ambulatorisk vård / Dagkirurgi praktik färdigheter
 • Tillämpad anatomi och fysiologi för perioperativ praxis
 • Posta narkosvård färdigheter
 • Omfattning av professionell praxis för operatörsutövare
 • Bedömning av bevis för forskningsinformerad praxis

År 3

 • Förberedelse för övning - Förhöjda perioperativa färdigheter
 • Peri-operativ praxis för barn
 • Patofysiologi och farmakologi för perioperativ praxis
 • Samtida problem i perioperativ praxis
 • Förbättrad återhämtning och akutvård i teatrar
 • Förbättrad kvalitet, förändringsledning och ledarskap


anställbarhet

När du har avslutat kursen kommer du vara berättigad att ansöka om registrering som ODP hos Health and Care Professions Council (HCPC). På så sätt kan du träna både i Storbritannien och en rad andra länder. Under de senaste åren har alla elever som kvalificerade som operatörsutövare genom LSBU fått anställning i teateravdelningar på brittiska sjukhus. Dagliga arbetsuppgifter sträcker sig från att förbereda operationsstationen och utrustningen för att tillhandahålla det kirurgiska laget med objekt som behövs under en operation. Efter operation ger ODPs vård och expertis till patienter i återhämtning.

ODP måste vara välorganiserad, ha effektiva kommunikationsförmåga, upprätthålla lugn och agera lugnt. De brukar arbeta skift, vilket kan betyda kväll och helg arbete. Promotionsrutter inkluderar framsteg till lagledare eller senior ODP. Det finns också möjligheter inom forskning, utbildning, utbildning och ledning.

Under de senaste åren har alla elever som kvalificerade som operatörsutövare genom LSBU fått anställning i teateravdelningar inom brittiska sjukhus.

Om du tar examen från kursen kommer du att kunna söka vidare studier på forskarnivå och få ytterligare specialistkunskaper och kompetens genom fortsatta professionella utvecklingsramar.


Anställbarhetstjänst

Vi är Årets Universitet för forskarutbildning - Tiderna och söndagstiderna Bra universitetsguide 2018.

På LSBU vill vi sätta upp dig för en lyckad karriär. Under dina studier - och i två år efter att du har examen - får du tillgång till vår anställbarhetstjänst, som inkluderar:

 • En online styrelse där du kan se ett brett utbud av placeringar: deltid, heltid eller frivillig. Du kan också gå in för att se våra rådgivare, som alltid är tillgängliga för att hjälpa dig att ta nästa steg i din sökning.
 • Vårt Careers Gym erbjuder gruppverkstäder på CV, intervju tekniker och att hitta arbetserfarenhet samt regelbundna presentationer från arbetsgivare inom en rad sektorer.

Vårt Student Enterprise-team kan också hjälpa dig att starta eget företag och utveckla värdefulla entreprenörskap.

Faciliteter

Critical Care Laboratory

Laboratory Practice (ODP) kritisk vårdslaboratorium har utvecklats noggrant för att återspegla akuta vårdmiljöer. I ena änden liknar det en operationsstuga och å andra sidan finns en återhämtnings / intensiv terapienhet.

Teatern har ett operativbord, teaterlampor, anestesimaskin med syreledningsledningar, patientövervakning, sugmaskin, återupplivningsvagnar och den fullt fungerande SimMan-utrustningen. Det finns också en scrub-område, med handfat, klänningar och handskar så att eleverna kan "skruvas upp" när de lärde sig att hantera instrument.

Det finns olika anatomiska tränare och vi kan lära oss studenter om luftvägsledning och intubation samt HLR. Operationsbordet används för att lära patientpositionering och patientbedövningsscenarier återskapas med hjälp av utrustning och en mannequin.


Operationsanläggningar

LSBU: s laboratorium för operativsystem och laboratorier för kritisk omvårdnad ger hälso- och sjukvårdsstudenterna en riktig simulatorupplevelse av sjukvårds- och verksamhetsavdelningen.


Undervisa och lära

Personlig handledare

Som student inom hälso- och sjukvården kommer du att tilldelas en namngiven handledare under dina första tre veckor på LSBU. Din handledares roll är att vara din primära kontakt för akademiskt och professionellt utvecklingsstöd.

Din handledare kommer att stödja dig för att få ut det mesta av din tid på LSBU, ge råd och skyltning till andra stödkällor vid universitetet. De borde vara den första personen vid universitetet som du talar om om du har några svårigheter som påverkar ditt arbete. Dessa kan vara akademiska, ekonomiska, hälsorelaterade eller en annan typ av problem.

Du kommer att ha avtal med din handledare minst tre gånger om året i upp till 30 minuter under hela kursen. Du kan kontakta din handledare för ytterligare support via e-post.


Ingångskrav

 • En nivå BBC eller
 • BTEC Nationellt Diplom DMM eller
 • Tillgång till HE-kvalifikationer inom omvårdnad eller liknande med 15 skillnader och 30 meriter eller
 • Ekvivalenta nivå 3 kvalifikationer värda 112 UCAS poäng.
 • Sökande måste hålla 5 GCSEs AC inklusive matematik, vetenskap och engelska eller motsvarande (reformerade GCSEs grad 4 eller högre).

Vi välkomnar kvalifikationer från hela världen. Engelska språkkunskaper för internationella studenter: IELTS-poäng på 6,0 eller Cambridge-färdighet eller avancerad grad C.


Attribut och värden

Personliga kvaliteter och värden i linje med de som förväntas av NHS-konstitutionen.

Ytterligare önskvärda kriterier - Sökande kan bevisa engagemang i en akademisk verksamhet inom de fem senaste åren.


Bedömningar och intervju

Korta sökande kommer att bli inbjudna att delta i en intervju och, om de erbjuds en plats, måste slutföra både en Disclosure Barring Service (DBS), arbetshälsokontroll och tillfredsställande referenser. Ett giltigt pass krävs för inskrivningsändamål.


engelska språket

De som engelska inte är deras första språk måste uppnå minst 7,0 totalt eller motsvarande med minst 7,0 i lyssna och läsavsnitt och inte mindre än 7,0 i skrift- och talavsnitt för International English Language Test Score (IELTS) vid tidpunkten för ansökan.

Alla moduler kan ändras av universitetet och kan skilja sig från de moduler du erbjuds under dina studier.

Program taught in:
Engelska

See 76 more programs offered by London South Bank University »

Last updated June 10, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
3 år
Heltid
Pris
9,250 GBP
År 1 Heltid Storbritannien / EU-avgift: £ 9250
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum