BSc (Hons) i Diagnostisk Bildbehandling

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Diagnostiska radiografer producerar och tolkar bilder av människokroppen. Diagnostisk bildbehandling är centralt för vården och är avgörande för diagnos och behandling av trauma och sjukdom.

GCUs Diagnostic Imaging-kvalifikation är erkänd över hela världen och tillåter dig att registrera dig hos Hälso- och sjukvårdsrådet (HCPC) och Society of Radiographers.

De flesta av Skottlands diagnostiska radiografer examinerar från GCU, utrustade med den kunskap, kompetens och attribut som behövs för att träna i den moderna hälso- och socialvården. Du får tillgång till en dedikerad röntgenpaket som simulerar träning.

En valfri placering vid slutet av år 3 ger möjlighet att studera utomlands.

Din karriär

NHS sysselsätter 90% av diagnostiska radiografer. Det finns möjligheter att få anställning inom den akuta sektorn, samhällssektorn, nationella screeningprogram och privatpraxis. Karriärmöjligheter möjliggör utveckling av avancerade och konsultverksamma roller.

Vad du ska studera

År 1

Radiografi Tillämpad fysik och teknik, Grundämnen för human fysiologi, Tillämpad anatomi, Grunden för inter-professionell praxis, Professionell övning och utbildning.

År 2

Arbeta i interprofessionella lag, skeletttrauma bildtolkning, radiografiska principer, avancerad bildbehandling, professionell övning och utbildning.

År 3

Team i inter-professionell praxis, onkologi: Diagnos och behandling av mångmodalitet, bildning av samhälle, metodik och forskning för e-riktning, yrkesutövning och utbildning.

År 4

Ledarskap i interprofessionella lag, Utveckling i yrkesmässig praxis, hedersprojekt, yrkesutövning och utbildning.

Ingångskrav

År 1

SQA högre

BBBB inklusive engelska och två vetenskap, plus Nat 5 Maths vid B

En nivå

BCC inklusive två vetenskaper med en i B, plus GCSE engelska och matematik och antingen fysik eller dubbel prisvetenskap

ILC högre

B1 B2 B2 B2 inklusive engelska, två vetenskaper plus matematik på ordinarie nivå B

IB Diplom

24 poäng inklusive biologi och fysik

BTEC

DMM i relevant ämne inklusive två vetenskaper.

Högskola

Vetenskapsbaserad HNC med B i de graderade enheterna. Sökande måste också ha läskunnighet och numerisk motsvarighet till National 5-nivå, med engelska att föredra på högre nivå. Kommunikation 4 och litteratur 1 accepteras istället för högre engelska. SWAP Tillträde till Radiografi vid Kelvin College beaktas också.

År 2

15 högskolepoäng HNC Social Sciences inc Psykologi A och B samt forskning och metodik med A i den graderade enheten.

engelska språket

Akademisk IELTS-poäng på 6,0 (eller motsvarande) med inget element under 5,5.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

  • Hem: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationellt: 11 500 £

* Totala studieavgifter för RUK-studenter som fullgör en tre- eller fyraårig examen är begränsade till 27750 kr. Specifika avgifter är föremål för bekräftelse från den skotska regeringen och kan ändras när bekräftat.

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Extrakostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 14 september 2018 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Bedömningsmetoder

Vi använder ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att säkerställa att du har både den nödvändiga kunskapen och förståelsen för företag och ledning samt en portfölj av intellektuella och personliga färdigheter.

Varje modul i programmet använder sin egen inlärnings-, undervisnings- och utvärderingsstrategi för att uppnå lärandemål. Bedömningsmetoder varierar mellan moduler och kan omfatta osynliga tentamina, klastester, uppsatser, förvaltningsrapporter, fallstudier, presentationer och grupparbete.

Lär ut metoder

De lärande och undervisningsmetoder vi använder för att säkerställa att vårt program är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Vårt tillvägagångssätt är studentcentrerat, praktisk, deltagande och relevant för arbetsgivarnas behov.

Vi har flyttat från det traditionella lärarcentrerade lärandet till ett mer självständigt lärande, där du uppmuntras att utveckla kritiska tänkande färdigheter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Commu ... Läs mer

The School of Health and Life Sciences, one of three academic schools in GCU, brings together the departments of Life Sciences, Psychology, Social Work and Allied Health Sciences and Nursing and Community Health. Working in partnership with our staff, students and external stakeholders, the School of Health and Life Sciences has created a unifying vision designed to meet the 2020 University Strategy, embedding excellence, engagement and energy into every aspect of school life. Läs mindre