Kursöversikt

Vi är stolta över att vara den enda Nutrition-kursen i Wales som ackrediteras av Association for Nutrition Professional Body. Detta innebär att utexaminerade är berättigade till direkt tillträde för att bli associerade nutritionister och använda bokstäverna AssocNutr efter deras namn.

Sedan efter några år av relevant anställning kan bli full Registrerad Nutritionist med bokstäverna RNutr efter deras namn. Denna prestigefyllda kvalitetsmarkering gör det möjligt för akademiker att bli erkända som professionellt utbildade och reglerade näringsämnen.

Inlärning

Kursen lärs av erfarna registrerade näringslärare, dietister och idrotts- och träningsnäringsläkare som tidigare har jobbat med primär och sekundär NHS-vård, folkhälsa, industri, utomeuropeisk utveckling och med sportlag och elitutövare. De använder dessa erfarenheter för att ta med exemplar i verkligheten till sin undervisning med gott om möjligheter till fallstudier och praktiska uppdrag.

Vi utnyttjar våra konsumentkökanläggningar fullt ut där studenter regelbundet arbetar i par för att producera en dagsmeny för en person med särskilda kostbehov, sociala behov och hälsobehov. Detta gör det möjligt för eleverna att uppnå värderingsförmåga i måltidsplanering och uppskattningar av delstorlek.

Antropometri och träningsfysiologi lärs ut genom att använda idrottsfysiologilaboratorierna för att ge studenterna värdefulla kunskaper i grundläggande praktiska färdigheter i en professionell miljö.

anställbarhet

Nutritionists arbetar med hälsoförbättring, med grupper eller samhällen för att främja hälsa, välbefinnande och minska ojämlikheter.

Rollen kan innebära att man arbetar med låginkomstgrupper, gravida kvinnor eller i samhällen som kräver särskilda hälsoproblem i samband med näring. Våra kandidater har gått på att leverera näringsinterventioner i folkhälsogrupper och för kommuner. Andra har använt sina färdigheter för näringsanalys för att förbättra utbudet av skolmat.

Andra karriärmöjligheter är inom NHS Trusts, sportnäring, hälsofrämjande eller regeringsavdelningar. Nutritionists kan också arbeta med välgörenhetsorganisationer eller i livsmedelsindustrin, antingen med tillverkare eller återförsäljare.
Programmet har utformats för att förbereda kandidater att delta i idrotts- och träningsnäringsregistret. För mer information besök www.senr.org.uk.

Det finns också internationella möjligheter för lämpligt kvalificerade nutritionister i nödlättnings- eller utvecklingsprojekt i låginkomstländer.

Våra kandidater har använt sina färdigheter i ny produktutveckling för att säkra sysselsättningen i livsmedelsindustrin medan andra har gått med i matrelaterade utbildningsprogram. Varje år går vissa framsteg i forskarutbildning antingen i forskning, lärarutbildning eller att träna för att bli en NHS-dietist.

Ingångskrav

Sökande ska ha fem GCSEs inklusive engelska språk (eller Welsh first language), matematik * och vetenskap i betyg C eller över / grad 4 eller högre (för sökande som innehar nyreformerade GCSEs i England).

Typiska erbjudanden kan innefatta:

  • 112 poäng från minst två A-nivåer för att inkludera en C-nivå i Biologi och en C-nivå, helst i Matsteknik eller Kemi, men en annan vetenskap kommer att övervägas (acceptabel vetenskap - IT, matematik, fysik och miljövetenskap); Welsh Baccalaureate - Advanced Skills Challenge Certificate anses vara det tredje ämnet
  • RQF BTEC Nationellt Utökat Diplom / Cambridge Teknisk Utökat Diplom I Vetenskap (Om Biologi Och Kemi) DMM
  • 112 poäng från minst två Scottish Advanced Highers för att inkludera en D-grad i Biologi och en C-nivå, helst inom matteknik eller kemi, men en annan vetenskap kommer att övervägas (acceptabel vetenskap - IT, matematik, fysik och miljövetenskap)
  • 112 poäng från det irländska lämnar certifikatet hos Högers för att inkludera H2-grad i Biologi och H2-grad i antingen Matsteknik eller Kemi, men en annan vetenskap kommer att övervägas (acceptabel vetenskap - IT, matematik, fysik och miljövetenskap)
  • 112 poäng från tillgången till högskoleexamen för att inkludera biologi och matteknik eller kemi
  • Eller "Stiftelsen leder till BSc Hälsovetenskap"

* För walesiska sökande som sitter i den reformerade matematikens GCSE, kommer vi att acceptera antingen GCSE matematik eller matematik - Numeracy .

Program undervisas på:
Engelska

Se 17 fler kurser från Cardiff Metropolitan University »

Senast uppdaterad January 12, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
3 - 4 år
Heltid
Pris
12,000 GBP
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum