BMedSc i biomedicinsk materialvetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Kursen Biomedical Materials Science erbjuder dig möjligheten att få en omfattande bakgrund inom medicinsk vetenskap och teknik för biomaterial som används för att reparera eller ersätta skadade, sjuka eller saknade vävnader i människokroppen.

Höftersättningar, tandimplantat, kontaktlinser, pacemaker, blodkärl och hjärtventiler. Detta är bara några av exemplen på biomaterial som används för att ersätta skadade eller sjuka vävnader och blir mer relevanta för en allt äldre befolkning.

Kursen Biomedical Materials Science i Birmingham är en av få kurser i Storbritannien för att fokusera lika på biologiska och materialvetenskaper, med ett stort fokus på vävnadsteknik, ortopediska och dentala biomaterial. Detta förbereder dig för en mängd olika karriärmöjligheter inom ett brett spektrum av områden relaterade till medicinska och tandvetenskap när du har examen.

BMedSc Biomedical Materials Science lärs ut över flera avdelningar, inklusive tandvård, medicin, och metallurgi och material, och är centrerad kring Biomaterials Unit, en av de viktigaste forskningsenheterna inom Birmingham Dental Hospital och School of Dentistry. Detta är den enda kursen i sitt slag som är baserad och undervisad på ett sjukhus, vid Birmingham Dental Hospital och School of Dentistry, vilket innebär att det finns direktinmat från kliniker till kursinnehållet.

Första året

Du studerar strukturen och egenskaperna hos material - inklusive polymerer, keramik och metaller - anatomi, fysiologi, introduktion till cell- och molekylärbiologi och bakteriologi, tillsammans med biomekanik och en allmän introduktion till utveckling och klinisk användning av biomaterial. Det första året inkluderar också en studiekompetenskurs som ger dig en grundläggande kunskap om användning av sökmotorer, IT och statistik. När det är möjligt förstärks föreläsningsmaterialet med praktiska klasser. Efter undersökningsperioden på sommaren besöker du lokala sjukhus där du observerar, till exempel, en höft- eller knäersättningsoperation utförs.

Andra året

Under detta år fokuserar du på kroppens reaktioner på biomaterial, hur dessa material utformas och göras till komponenter som ska användas i medicinsk applikation. Du kommer också att lära dig om de faktorer som påverkar prestanda för biomaterial i tjänst. Moduler täcker cell- och molekylärbiologi, ortopediska och dentala biomaterial, mikroskopi, infektion och immunologi och materialdesign. Praktiska sessioner ger dig ytterligare erfarenhet av att hantera och testa biomaterial.

Tredje året

Ditt sista år ger dig möjlighet att engagera dig i den senaste tekniken pågående forskning inom ditt omfattande tvåårssemester. Du kommer att lära dig mer om vävnadsteknik och design av biomaterial, utveckla dina laboratorie- och projektledningsförmågor och fördjupa din vetenskapliga kunskap. Du kommer i slutändan att presentera ditt forskningsprojekt som en avhandling åtföljd av en affisch, som båda bygger på dina vetenskapliga skriv- och presentationsförmågor som förvärvats under första och andra året. Ditt arbete kan till slut publiceras i en vetenskaplig tidskrift.

Ingångskrav

  • Antal A-nivåer som krävs: 3
  • Typiskt erbjudande: AAB
  • Obligatoriska ämnen och betyg: Två vetenskaper krävs på A-nivå, varav en måste vara biologi eller kemi.
  • Allmänna studier: accepteras inte, men en bra prestanda kan beaktas om du inte uppfyller villkoren för erbjudandet

BTEC Utökat Diplom: Betyg DDD i tillämpad vetenskap plus ytterligare AS- eller A-nivå C i ett vetenskapligt ämne.

BTEC Diplom: Betyg DD i tillämpad vetenskap tillsammans med ytterligare 1 A-nivå B

Utökat certifikat: Betyg D betraktas vid sidan av 2 Science A-nivåer betyg BB (förutom tillämpad vetenskap som kan betraktas tillsammans med 1 vetenskap A-nivå och tillämpad humanbiologi som kan betraktas vid sidan av en annan vetenskapsnivå än biologi). Godkända ämnen om de erbjuder 2 vetenskapliga A-nivåer: Luftfartsingenjör, tillämpad lag, tillämpad psykologi, konst och design, affär, datoranläggning, elektrisk elektronisk teknik, teknik, kriminalteknisk utredning, hälso- och socialvård, informationsteknologi, tillverkningsteknik, maskinteknik , Musik, läkemedelsvetenskap, sport, idrotts- och träningsvetenskap och
Idrotts- och träningsvetenskap.

Andra kvalifikationer som ett grundår, en tillgång till naturvetenskapskurs eller en kombination av kvalifikationer beaktas. Kontakta Admissions Tutor eller Admissions för mer information.

Disclaiming and Barring Service (DBS): Studenter kommer att behöva genomföra en framgångsrik Disclaiming and Barring Service (DBS) -kontroll innan antagningen till programmet som vi är baserad på ett sjukhus.

Internationella studenter

International Baccalaureate Diploma: 6,6,5 på högre nivå (inkluderar kemi eller biologi) med minst 32 poäng totalt.

Standardkrav på engelska gäller.

anställbarhet

Våra kandidater inom biomedicinsk materialvetenskap har litet problem med att säkra anställning eller vidareutbildning. Många fortsätter med medicinsk och biologisk forskning, medan andra har följt en mängd olika karriäralternativ inom hälso- och sjukvård och relaterade områden, såsom blodperfusion, optometri, audiologi och arbete inom myndigheter för tillsyn av medicintekniska produkter. Vissa kandidater fortsätter sina studier i utbildning för medicin eller tandvård. En betydande andel har också gått in i traditionella kandidatområden som ekonomi, publicering, redovisning och IT.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherap ... Läs mer

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherapy. Läs mindre