Avancerad Master i bioteknik

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Översikt

PROGRAMVARNING: 15 månader
GRADNIVÅ: Avancerat masterkursformat alternerar klassrummet med arbetslivserfarenhet. Program certifierat av det franska nationella registret för professionella certifieringar (RNCP)
ENTRYKRAV: magisterexamen eller doktorsexamen, kandidatexamen (med minst 3 års yrkeserfarenhet)
FULLPROGRAMAVGIFTER: 16 900 €
PROGRAMPLATS: Paris

mål

Alla kurser undervisas på engelska

Kandidater med examen i farmakologi och biovetenskap är att hitta ett utmanande och förändrat landskap när det gäller deras karriärer. Företagen söker alltmer efter personer som inte bara är starka tekniskt men också kan förstå, leda och hantera olika affärsfunktioner. Detta kräver en bred kompetens och en praktisk mentalitet som blir hårdare och svårare att hitta.

De personer som ingår i detta program kommer med en vetenskaplig bakgrund och har redan fullgjort avancerade grader (Ph.D., PharmD, och MSc i biologiska och kemiska vetenskaper). Detta program gör det möjligt för deltagarna att utveckla affärsverksamheten i realtid, utveckla professionella nätverk och utbyta med seniora affärsmän som har en djup branscherfarenhet.

Programmål

 • Att behärska och förstå hur de krafter som driver vetenskap, teknik och affärer interagerar i den verkliga världen för att påverka beslut.
 • För att göra det möjligt för akademiker att få praktisk kunskap och färdigheter inom bioteknikhantering för att bli mer värdefull för arbetsgivare, förbättra karriärmöjligheterna och utveckla sina kärnkompetenser.
 • Att utbilda en högt kvalificerad chefspersonal som kan analysera och uppskatta förhållandet mellan teknik och produktivitet längs organisationens värdekedja.
 • Att utveckla viktiga analytiska tankeprocesser för att inte bara förstå komplexiteten i nuvarande situationer och utmaningar, utan också hur man tillämpar resultaten i okända och nya omständigheter, oavsett vad framtiden kan medföra.
 • Eftersom deltagare i programmet kommer från hela världen är det viktigt att lära sig att arbeta i en multietnisk, mångkulturell miljö där engelska är det primära språket.

Grenoble Ecole de Management har byggt sitt rykte genom utbildning av världens mest kreativa, begåvade och ambitiösa individer för nano- / bioteknik- och högteknologibranscherna.

Program

Grenoble Ecole de Management har erbjudit Advanced Master in Biotechnology Management sedan 2002. Sedan starten har skolan erbjudit ett branschfokuserat program som verkligen har tvärvetenskaplig karaktär.

Programmet var utformat för att svara på det växande behovet inom bioteknikindustrin för yrkesverksamma som är utbildade i ledning och beslutsfattande.

Läroplanen innehåller grundläggande färdigheter för den framgångsrika chefen och fokuserar på den kunskap som är unik för de affärsbeslut som finns inom livsvetenskapsbranschen.

Studenter kommer inte bara att utveckla de färdigheter de behöver för att effektivt hantera tekniskt komplexa arbetsplatser, men också visionen att bli ledare inom sina områden.

Programmet för bioteknikhantering förbereder framtida ledare genom att utrusta dem med färdigheter i:

Givet som vägledande program. Icke-kontraktsmässigt dokument

Verkligt fall innovativt projekt

I team arbetar programdeltagarna med ett verkligt innovativt projekt som syftar till att lyfta fram de nuvarande utmaningarna och besluten för chefer och företagsledare.

De genomför en genomförbarhetsstudie och marknadsanalys av ett ämne för en period på 6 månader. De utvecklar branschkontakter och utnyttjar professionella nätverksmöjligheter för att lära sig mer om sina utvalda projekt. Syftet med simuleringen är att understryka relationerna mellan affärsfunktionerna samt utveckla en uppskattning av komplexiteten och utmaningarna i strategisk ledning.

Kandidater kommer att kunna analysera och uppskatta relationerna mellan teknik och produktivitet samt affärsmöjligheter längs organisationens värdekedja inom ramen för den dynamiska och osäkra miljön.

De borde vara beredda att utmana de konventionella antagandena och paradigmerna samtidigt som de aktivt söker ny teknik och strategier för att stärka de värdeskapande och konkurrenskraftiga processerna inom sina organisationer.

Sysselsättningsstatistik

Anställning inom 2 månader (2016): 100%
Jobb med internationella projekt: 76%
Årslön med bonus efter examen:

Företag

Kandidater från detta program är kvalificerade för ett brett utbud av positioner med vetenskapliga forskningsföretag och läkemedelsföretag.

De kan fördjupa en befintlig karriär eller övergång till nya möjligheter inom life science industrin. Entreprenörs och ledningsnivåer är tillgängliga för avancerade mästers examensinnehavare i följande:

 • Affärsutveckling
 • Produktutveckling
 • Projektledning
 • Venture kapital
 • Consulting
 • marknadsföring
 • Investment banking
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employe ... Läs mer

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employees learn and work every day to solve complex problems and overcome major challenges for business and society. Läs mindre
Grenoble , Medellín , Grenoble , Tbilisi , berlin , moskva , Île-de-France , Singapore + 7 Mer Mindre