"Den medicinska tillvägagångssätt som ser till hjärtat av materien"

Den kardiovaskulär Technology Programmet förbereder för karriärer inom den snabba, kritiskt tänkande arena av hjärt- och perifera intervention. Den invasiva kardiovaskulära technologist är en medlem av den hjärt cath laget som hjälper physicians vid diagnos och behandling av kranskärlssjukdom (CAD) och perifer artärsjukdom (PAD). Den kardiovaskulära teknikern primära uppgift är att direkt hjälpa läkaren under angioplastik och stentning, övervaka en patients hemodynamiska status under försöken, och ge professionell och medkännande före och efter procedurpatientvård. Utexaminerade kommer att hitta arbetstillfällen i hjärtkateterisering labb på sjukhus och fristående kliniker som professionellt licensierade medarbetare sjukvårds.

Cardiovascular Technology Program främjar kreativa, positiva erfarenheter av lärande inom en atmosfär av akademisk kvalitet och ständiga förbättringar. Läroplanen ger tillgång till den information och de färdigheter som behövs för att utmärka sig inom de diagnostiska och interventionella kardiovaskulära teknikområden.

Cardiovascular Technology Program ger en organiserad läroplan som omfattar erforderliga allmänbildning klasser utöver de nödvändiga huvudklasserna för invasiv kardiovaskulär läroplanen. Utexaminerade av programmet är berättigade att sitta för registrerade Cardiovascular Invasive Specialist (RCIS) referens. Den RCIS är en viktig medlem av hjärtkateterisering och perifera vaskulära lag. Hans / hennes främsta uppgift är att hjälpa läkare under diagnostiska och interventionella kardiovaskulära förfaranden, övervaka en patients hemodynamiska status under de förfaranden och driva specialiserad bildutrustning med hänsyn till strålningsdosen och säkerhet.

Hjärt-teknik är en mycket skicklig, snabba specialitet som kräver kritiskt tänkande avgörande för patienternas diagnoser och behandlingar för kranskärlssjukdom (CAD) och perifer artärsjukdom (PAD). Enligt den amerikanska Bureau of Labor och statistik sysselsättningen för hjärt-tekniker förväntas växa med cirka 30 procent genom 2022 (Department of Labor. Bureau of Labor Statistics Occupational Outlook Handbook, 2014-15 upplagan).

Utexaminerade från Cardiovascular Technology Program kan söka arbete på sjukhus hjärtkateterisering labb, poli hjärt labb, reser byråer och andra industrirelaterade anläggningar i Florida och i hela landet. Nybörjar teknologer kan förvänta dig att göra ungefär $ 48.000 per år. Denna lön är baserad på en 40-timmars arbetsvecka och har potential att öka med jourhavande lön och skift differential. Utexaminerade av programmet är berättigade att ta de nationella styrelser administreras av Cardiovascular Credentialing International (CCI) för registrerade Cardiovascular Invasive Specialist (RCIS) referens.

Accreditation

Cardiovascular Technology Program är ett begränsat tillträde allierade vården program. Programmet är ackrediterat genom kommissionen om ackreditering av Allied Health Education Program (CAAHEP) på rekommendation av den gemensamma Review Committee för utbildning i Cardiovascular Technology (GFC-CVT).

Urval

Följande är minimikraven för tillträde till Cardiovascular Technology Program: Blivande studenter måste få acceptans för Polk State College som kredit söker studenter med alla nödvändiga inträdes dokument som tas emot av registratorskontor.

Studenter måste fylla varje upptagande test (vid behov) och alla nödvändiga Utvecklings kurser.

Studenterna måste ha en övergripande GPA på 2,5 (eller högre) vid tidpunkten för ansökan och antagning till programmet.

Bevis på nuvarande vårdgivare HLR certifiering skall lämnas.

Följande förutsättning kurser måste fyllas (före antagning i programmet) med betyget C eller högre:

  • ENC 1101 - College Composition I
  • MAC 1105 - College algebra ELLER MGF 1106 - Ämnen i matematik
  • BSC 2085C - människans anatomi och fysiologi I
  • BSC 2086C - människans anatomi och fysiologi II
  • HSC 1531 - medicinsk terminologi

Programmet förutsättningar och allmänbildning kurser som tagits före antagning kan förändras. Studenter som ännu inte antagna kan krävas för att vidta ytterligare eller alternativa förutsättningar. Studenter som söker inträde i programmet kan krävas för att slutföra en antagningsprov innan avslutad utbildning programmet. Eleverna ska kontakta programansvarig för mer information.

Ytterligare Program Krav

Program Director ger information om slutförandet av följande ytterligare behörighet med brevet till studenter när de är antagen till programmet:

  • Slutförande av en medicinsk fysisk.
  • Inlämning av immunisering register och smittsamma sjukdomar filmvisningar med dokumentation som styrker nuvarande titer nivåer för de nödvändiga vaccinationer.
  • Slutförande av en tio-panel drogscreening.
  • Tillhandahållande av ett undertecknat Affidavit av moralisk karaktär som styrker att den icke-bindande av specifika brott.
  • Slutförande av en federal bakgrund och kontroll sexuella rovdjur.
Program undervisas på:
Engelska

Se 11 fler kurser från Polk State College »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
2 år
Heltid
Pris
11,000 USD
I-state $ 112,22 per kredit timme, Out-of State $ 409,06 per kredit timme
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Slutdatum