Med vår nya rationaliserade ADN läroplan, kan eleverna avsluta programmet på bara fem terminer och vara redo för nybörjar karriärer på sjukhus, hemsjukvård organisationer, långvårdsanläggningar, privat läkarmottagningar och mer.

Från och med hösten 2015, kan förutsättning kurser fyllas i en termin, och alla våra kurser är helt i linje med New Mexico Nursing Education Consortium (NMNEC) statewide. Börja din sjuksköterskeutbildning idag på norra!

Vårt syfte: Syftet med NNMC ADN programmet är att förbereda mångkulturella sjuksköterskor som förkroppsligar professionella värderingar och integrera stipendium, integritet och kvalitet patientcentrerad vård i konsten och vetenskapen av omvårdnad.

ADN Programmet förbereder de studerande för ett framgångsrikt slutförande av det nationella rådet licensieringen examen-legitimerad sjuksköterska (NCLEX-RN). ADN Programmet främjar studenten framgång genom akademiska advisement, flera undervisning / lärande modaliteter, handledning, remisser för personlig rådgivning och saneringstjänster.

Akademiker i ADN-programmet är beredda att fortsätta mot fullbordandet av en Bachelor of Science i omvårdnad.

Omvårdnad är ett av de snabbast växande vårdyrkena i USA. Efterfrågan på sjuksköterskor har aldrig varit större. Omvårdnad erbjuder ett brett spektrum av karriärmöjligheter som arbetar med olika befolkningsgrupper, från neonatalvård till gerontologi.

PROGRAM UPPDRAG OCH FILOSOFI

Uppdraget för ADN programmet är att ge en god utbildning som förbereder sjuksköterskor på avancerad nybörjarnivå för att ge säker, holistisk vård till kunder över hela livslängden. ADN Programmet fokuserar på att erkänna och avgångselever från det lokala samhället. De utexaminerade från ADN programmet är förebilder för andra och visa sitt engagemang för ett livslångt lärande.

Begreppet pedagogiska humanism som finns i skrifter av Carl Rogers och H.Jerome Freiberg och filosofin och teorin om mänsklig omsorg som utvecklats av omvårdnadsteoretikern Jean Watson, ligga till grund för ADN-programmet filosofi och ge disciplinära, vetenskapliga, och professionella riktlinjer inom vilka både lärare och elever lära sig och växa.

ADN STUDENT

Under hela deras ADN studier, kommer eleverna att upptäcka att känslomässig mognad, integritet, disciplin och engagemang är kvaliteter som är nödvändiga för framgång. Kompetens att utföra omvårdnad förfaranden, vilket gör säker omvårdnad kliniska beslut, kommunicera effektivt och respektfullt med andra, ärlighet och förmåga att upprätthålla sekretessen finns ytterligare viktiga attribut som vårdas och förväntas av den sjukvårddeltagare.

Under hela den tvååriga under ADN studier studenter kommer att utveckla dessa kritiskt tänkande och tekniska färdigheter samt professionell medvetenhet som krävs för inträde i avancerad nybörjare sjukvårdspraxis. Den omvårdnad fakulteten har åtagit sig att tillhandahålla samarbets undervisning-lärande miljö som uppmuntrar utvecklingen av dessa färdigheter samt de möjligheter som krävs för personlig och professionell utveckling.

HISTORIA sjuksköterskeutbildningen på NORRA

NNMC har en stolt 25-åriga historia av att utbilda Associate Degree sjuksköterskor. Den NNMC ADN-programmet är den största utbildare av Associate Degree sjuksköterskor norr om Santa Fe och når upp till Colorado gränsen, 120 miles away. Årligen ADN programmet utexaminerade cirka 40 till 50 studenter med examen eller intyg i omvårdnad (ADN, LPN). College of Nursing and Health Sciences utveckling under de senaste fem åren, med skapandet av ett RN till BSN färdigställande program, speglar den kollektiva utvecklingen av NNMC.

Historiskt sett den NNMC College of Nursing and Health Sciences har förberett Associate Degree sjuksköterskor för att möta vårdbehov i samhället, på både lokal och nationell nivå, sedan 1986. Till denna dag, omvårdnad fakultet fortsätta att driva denna tradition av spetskompetens inom sjuksköterskeutbildningen genom att genomföra en rigorös, evidensbaserad två år Associate Degree i omvårdnad läroplan som uppfyller New Mexico State Board of krav sjuksköterskeutbildningen. Självfallet, både studenter och lärare både är stolta över vårt rika pedagogiska arv och vår erkänt, state-of-the-art ADN program.

Grundläggande behörighet

 1. Examen från high school eller GED
 2. Kumulativ GPA på 2,50 eller högre
 3. Minst totala individuella poängen 67% på pre-antagning undersökning Kaplan.
 4. Minst individuella poäng på 73% läsa på före antagning undersökning Kaplan.
 5. Minst individuella poäng på 55% inom vetenskapen på pre-antagning undersökning Kaplan.
 6. Inlämning av en färdig omvårdnad ansökan paket från 30 april till hösten antagning övervägande.
 7. Slutförande av följande förutsättning kurser i slutet av vårterminen före förväntad inträde i ADN-programmet med betyget "C" eller bättre
 • CHEM 110 / L (4)
<li>eller BIOL 210 / L (4)</li>
<li>eller n&aring;gon annan BIOL (4)</li>

 • BIOL 237 / L (4)
 • PSY 105 (3)
 • ENG 111 (3)
 • Anatomi och Fysiologi kurser måste slutföras inom fem (5) år före inträdet i ADN-programmet.
<li>Alla Sjuksk&ouml;terskestudenter f&ouml;rv&auml;ntas ha grundl&auml;ggande datorkunskaper bland annat ordbehandling och internet.</li>
<li>Alla sjuksk&ouml;terskestudenter m&aring;ste ha och beh&aring;lla nuvarande American Heart Association Basic Life Support (CPR) certifiering och aktuella vaccinationer f&ouml;re delta i kliniska omv&aring;rdnad kurser.</li>
<li>Krav f&ouml;r KAPLAN antagning provresultat, b&aring;de totalt och inneh&aring;llsspecifika, kan komma att &auml;ndras.</li>
<li>Formell ans&ouml;kan och acceptans i sjuksk&ouml;terskeprogrammet kr&auml;vs innan eleverna kan skriva in sig i n&aring;gra Nurs-prefix kurser som anges i programkrav. St&ouml;d kurser kan tas innan intr&auml;de i programmet.</li>

Program undervisas på:
Engelska
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
5 terminer
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum