Master of Nutrition and Dietetics
Edith Cowan University
Nyckelinformation
Campus läge
Joondalup, Australien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
4 terminer
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
24 Feb 2025
* vägledande avgift per termin
Introduktion
En Pathway till yrket av dietetik, denna kurser Masters integrerar teoretiska och praktiska komponenter i klinisk dietetik, matservice, samhälle och folkhälsa och forskning.
Studenterna utbildas för att förstå och tolka näringsvetenskap, utvärdera näringsbehov, bedriva forskning och ge dietrådgivning för allmän hälsa och specialiserade krav, inklusive medicinska tillstånd och förbättrad prestanda.
Kandidater är kvalificerade att bli fullständiga medlemmar i Dietitians Association of Australia och gå med i det ackrediterade praktiserande dietistprogrammet (APD). APD är den enda uppgiften som erkänts i Australien av regeringen och många privata sjukförsäkringsbolag.
Studenterna kan välja mellan två grundutbildningar som erbjuder en Pathway till Master of Nutrition and Dietetics: Bachelor of Health Science (Nutrition Bioscience Major) eller Bachelor of Science (Motion och Idrottsvetenskap) med en rekommenderad uppsättning valfria. Graduate of the Bachelor of Science (Motions- och idrottsvetenskap) är också berättigade att registrera sig hos Motion and Sports Science Australia (ESSA), och får en möjlighet till dubbel ackreditering (ESSA och APD).
Kursansökan
Akademiska antagningskrav (Band 8)
Följande kursspecifika antagningskrav är obligatoriska och måste uppfylla alla sökande. Dessa krav är utöver eller ersätter minimikraven som anges i avsnittet Akademiska antagningskrav nedan.
Alla sökande måste ha en kandidatexamen i mänsklig biovetenskap, vetenskap eller hälsa med ett viktat medelvärde (WAM) på 65% eller högre. Kandidatexamen måste innehålla biokemi och mänsklig fysiologiinnehåll, med kemi (0,25 EFTSL) följt av biokemi (0,25 EFTSL) och mänsklig biologi (0,25 EFTSL) följt av mänsklig fysiologi (0,25 EFTSL).
Akademiska antagningskrav (band 8) kan vara uppfyllda genom att ett av följande genomförts:
- Kandidatexamen i en kognat disciplin; eller
- När det accepteras, motsvarande förkunskap, inklusive minst fem års relevant yrkeserfarenhet.
Engelska språkkrav (Band 5)
Internationella studenter är skyldiga att tillhandahålla en IELTS Academic med en total lägsta poäng på 7,0 (inget individuellt band mindre än 6,5). Internationellt skolade sökande kan också vara skyldiga att uppfylla detta krav.
Minimikrav på engelska för denna kurs kan också vara nöjda med något av följande:
- Kandidatexamen från ett godkänt land;
- Framgångsrikt 0,375 EFTSL-studier på forskarutbildningsnivå eller högre hos en australisk leverantör av högre utbildning (eller motsvarande); eller
- När det accepteras, motsvarande förkunskap, inklusive minst fem års relevant yrkeserfarenhet.
Burst / Pexels
kursinnehåll
Semestertillgänglighet
Semester 1: Studera heltid på Joondalup
Kursstruktur
År 1 - Trimester 1 (januari - april)
Enhetskod | Enhetens titel | Kreditpoäng |
NUT5112 | Näringsämnen och metabolism | 15 |
NUT5113 | Näringsbedömning och antropometri | 15 |
NUT5114 | Näringsliv för folkhälsa | 15 |
NUT5115 | Näringsbiokemi | 15 |
År 1 - Trimester 2 (maj-augusti)
Enhetskod | Enhetens titel | Kreditpoäng |
NUT5116 | Tillämpad matvetenskap och system | 15 |
NUT6100 | Näringsforskningsfärdigheter | 15 |
NUT6101 | Medicinsk näringsterapi 1 | 15 |
NUT6102 | Dietetics professionella färdigheter | 15 |
Obs: Studenter måste anmäla sig till NUT6101 Medical Nutrition Therapy 1 och NUT6102 Dietetics Professional Skills i samma trimester.
År 1 - Trimester 3 (september - december)
Enhetskod | Enhetens titel | Kreditpoäng |
NUT6103 | Nutrition Research Project | 15 |
NUT6104 | Livsmedelsservice och diethantering | 15 |
NUT6105 | Medicinsk näringsterapi 2 | 15 |
NUT6106 | Avancerade begrepp inom näring | 15 |
År 2 - Semester 1 (januari - juni)
Enhetskod | Enhetens titel | Kreditpoäng |
NUT6107 | Gemenskapens placering och utvärdering | 15 |
NUT6108 | Mattjänstplacering och utvärdering | 15 |
NUT6109 | Individuell ärendehantering Placering och utvärdering | 30 |
Kursutbyte
- Använd kognitiva och kreativa färdigheter för att demonstrera, utvärdera och syntetisera komplexa idéer, begrepp och teorier i autentiska situationer.
- Tillämpa kommunikations-, samarbets- och förmåga färdigheter för att utforma innovativa lösningar i professionella praktik sammanhang.
- Demonstrera en global syn med respekt för kulturell och etnisk mångfald och värderingar.
- Reflektera kritiskt över en komplex kropp av kost, dietetisk och näringsvetenskaplig kunskap, forskningsprinciper och evidensbaserad praxis för att visa behärskning av professionell praxis.
- Använd kompetens på hög nivå och självhantering för att initiera, planera och genomföra strategiska projekt och arbeta i dynamiska professionella miljöer.
Professionell erkännande
Ackrediterad av: Dietitians Association of Australia (DAA)
Karriärmöjligheter
Kandidater kan arbeta inom en mängd olika områden som klinisk patientvård, näringslivsnäring och folkhälsa, institutionell matservice, livsmedelsindustri, forskning och undervisning, näringsmarknadsföring och journalistik, idrottsnäring och konsult / privat praktik.
Galleri
Karriärmöjligheter
Karriärmöjligheter
Utexaminerade kan arbeta inom en mängd olika områden som klinisk patientvård, samhällsnäring och folkhälsa, institutionell livsmedelsservice, livsmedelsindustri, forskning och undervisning, näringsmarknadsföring och journalistik, sportnäring och rådgivning/privat praktik.