Master i mat- och hälsoteknik
UniLaSalle
Nyckelinformation
Campus läge
Beauvais, Frankrike
språk
Franska
Studieformat
På Campus
Varaktighet
15 månader
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 7 200 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Sep 2024
* 1: a året; 2: a året: 6 120 €; 3, 4 och 5 år 6700 € per år
Introduktion
Observera att detta program helt undervisas på franska
Denna ingenjör har en dubbel specialitet inom mat och hälsa. Denna utbildning belyser också de många relationerna de har med varandra, båda hos människor.
Hans utbildning öppnar naturligtvis många möjligheter för honom inom livsmedelsindustrin, läkemedels- och kosmetikindustrin, kollektiv catering, folkhälsa, marknadsföring och kommunikation.
Specialist i förebyggande, näringsmässiga och hälsofördelar
En ingenjör från denna specialitet utbildas för att svara på de nya utmaningarna i mat genom att behärska verktygen, alltid mer och mer innovativa. Det är till exempel i stånd att genomföra storskaliga åtgärder för att få en förändring i konsumentbeteenden inom folkhälsosektorn eller för att verifiera hälsopåståenden kopplade till nya livsmedelsprodukter, med aktörer från livsmedelsindustrins värld.
Marknadsspecialist
Han behärskar var och en av komponenterna i livsmedelsindustrin med en hälsokontotation, både i dess tekniska utveckling och i dess senaste vetenskapliga framsteg. Den kan således föreslå, eller till och med styra, de kommersiella strategierna för företag i sektorn, från den ursprungliga positioneringen av hälsorelaterade produkter till deras distributionsstadium.
Specialist i livsmedelskedjor i formulering och kvalitet på livsmedelsprodukter Han är en ingenjör som kan implementera en kvalitets- eller forsknings- och utvecklingsstrategi i hela livsmedelsproduktionskedjan, från jordbruksråvaran till vid leverans av produkten, klar för konsumtion. Därför är han skyldig att arbeta i flera sektorer: produktion av jordbruksprodukter eller mattillskott; apotek, kosmetika, massdistribution, kollektiv catering, tjänster.
Varför bli mat- och hälsotekniker?
Det är en unik träning där mat behandlas med avseende på dess effekter på hälsan. På fem år blir du en engagerad expert som kan gå längre än den vetenskapliga aspekten av ditt yrke för att analysera livsstilar och trender relaterade till mat och hälsa. Det är en ny dimension av näring som vi erbjuder dig, där befolkningshälsoproblem är kärnan i ditt dagliga liv. Lektionerna, som levereras av professionella och forskare som specialiserat sig på förhållandena mellan mat och hälsa, lämnar en viktig plats för grupparbete. Din anpassningsförmåga och pedagogikens kvalitet gör att du kan bli en ingenjör som kan utvecklas i en professionell och vetenskaplig värld.
Antagningar
Läroplan
Mat- och hälsoingenjörsutbildningen är tillgänglig efter 2 års pre-engineering cykel .
Den är uppbyggd kring fyra huvudstadier:
- Go LaSalle, en första internationella erfarenhet från första terminen
- 1 termin gemensam kärnspecialitet
- 3 terminer inom karriärvägen efter eget val, inklusive en 4-månaders "assistent ingenjör" praktik
De sista terminerna av karriärvägen kan genomföras på ett partneruniversitet, i Frankrike eller internationellt, som en del av en utbytestermin, en dubbelexamen eller en diplomvistelse. - Studieavslutningsprojektet, som bygger på praktik på ett företag eller en forskarpraktik för studenter med studentstatus, eller på en lång period på ett företag för studenter som följer lärlingsutbildning.
Det ger upphov till skrivandet av studieavhandlingen och ett muntligt försvar.
Karriärmöjligheter
Mat- och hälsoingenjörsutbildningen är tillgänglig efter 2 års föringenjörscykel.
Den är uppbyggd kring fyra huvudstadier:
- Go LaSalle, en första internationella erfarenhet från första terminen
- 1 termin gemensam kärnspecialitet
- 3 terminer inom den karriärväg som du väljer, inklusive en 4-månaders "assistent ingenjör" praktik
- De sista terminerna av karriärvägen kan genomföras på ett partneruniversitet, i Frankrike eller internationellt, som en del av en utbytestermin, en dubbelexamen eller en diplomvistelse.
Studieavslutningsprojektet, som bygger på praktik på ett företag eller en forskarpraktik för studenter med studentstatus, eller på en lång period på ett företag för studenter som följer lärlingsutbildning.
Det ger upphov till skrivandet av slutuppsatsen och ett muntligt försvar.