MSc livsmedels- och näringsvetenskap (med arbetserfarenhet)
Sheffield Hallam University
Nyckelinformation
Campus läge
Sheffield, Storbritannien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
GBP 17 205 *
Ansökningstiden
31 May 2024
Tidigaste startdatum
Sep 2024
* för internationella/EU-studenter (£1 500 för praktikår) | £10,310 för brittiska studenter (£1,500 för placeringsår)
Introduktion
Skaffa dig de färdigheter och kunskaper du behöver för en karriär inom mat- och näringsvetenskap - samtidigt som du skaffar dig verklig branscherfarenhet.
- Få de avancerade kvalifikationerna som behövs för en spännande karriär inom mat- och näringsvetenskap
- Dra nytta av en sund arbetsmarknad och en kurs med tonvikt på anställningsbarhet
- Få fördjupade kunskaper om nutrition, livsmedelsproduktion, lagstiftning och utveckling
- Förbered dig för tekniska och produktutvecklingsroller i en levande bransch
- Studera i en tillämpad miljö med toppmoderna kök och faciliteter
MSc Food and Nutrition Sciences låter dig avancera dina befintliga relevanta kvalifikationer och specialisera dig inom området. Du kommer att använda praktiska tekniker och studera mat och näring på djupet, förbereda dig för en givande karriär.
Läroplan
Denna kurs förbereder dig för tekniska och produktutvecklingsroller inom livsmedelsindustrin med stark tonvikt på nutrition. Du lär dig om livsmedelsproduktion och näring i en tillämpad miljö, utvecklar grundläggande tekniska färdigheter i våra toppmoderna utvecklingskök, mat- och näringslabb och sensoriska svit. Du tillämpar dessa praktiska färdigheter för att leva underbyxor med kommersiella tillämpningar som tillhandahålls av våra industriella partners, såsom Morrisons och Cranswick PLC, såväl som i valfria placeringar.
Du lär dig igenom
- föreläsningar, seminarier och workshops
- praktiska sessioner
- levande projekt
- fallstudier
- valfria placeringar
- akademisk forskning
- avhandling
Den här kursen ges ansikte mot ansikte under tre terminer - undervisningen är schemalagd utifrån längden på din kurs och den akademiska kalendern.
Arbetslivserfarenhet är inbäddad mitt i din kurs. Din avhandlingsmodul kommer att skickas in efter avslutad placering.
Tillämpat lärande
Arbetsplatser
Denna kurs innebär en valfri branschplacering, som kan pågå i sex till tolv månader. Dessa ger dig värdefull branscherfarenhet och kontakter.
Levande projekt
I den yrkesmässiga och akademiska kompetensdelen av denna kurs kommer du att tillämpa din inlärning på akademisk forskning och kommersiella briefer. Exempel är att utveckla välsmakande hälsosamma alternativ, förstå effekterna av livsmedelsmärkning på konsumenterna, utveckla en livsmedelsprodukt för en stor detaljhandelspartner eller stödja lokala små och medelstora företag med kvalitetssäkringssystem för livsmedel.
Nätverksmöjligheter
Med starka bransch- och alumnband, placeringsmöjligheter och kommersiella briefer ger denna kurs stora möjligheter till nätverkande.
Karriärmöjligheter
Kursen förbereder dig för en karriär i
- utveckling av livsmedelsprodukter
- livsmedelsreglering och märkning
- livsmedelsindustrins politik
- inköp och hantering av livsmedelsleverantörer
- kvalitetsstyrning av livsmedel
Faciliteter
Antagningar
Stipendier och finansiering
Vi erbjuder konkurrenskraftiga stipendier, rabatter och utmärkelser för internationella avgiftsbetalande studenter.
Galleri
English Language Requirements
Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.